Bu rehber, hem yerel hem de uzaktan MySQL veri tabanı erişimi sağlamak isteyenler için hazırlanmıştır. Kurulumdan güvenlik ayarlarına kadar her adım detaylı ve sade şekilde açıklanmıştır.
Bu rehber aşağıdaki Linux dağıtımları ile tam uyumludur: Ubuntu (örneğin: 18.04, 20.04, 22.04) Debian (örneğin: 10 buster, 11 bullseye, 12 bookworm) Linux Mint.
Pop!_OS
Zorin OS.
Kali Linux (Debian tabanlı olduğu için)
'%' Yerine sabit IP adresi kullanmak güvenlik açısından daha iyidir.
Mysql_secure_installation kurulumu güçlendirmek için önemlidir.
Bu yapılandırma, DBeaver ve navicat gibi GUI araçlarıyla bağlantıya uygundur.
Sana zahmet olmaz ise, erişimde root izni yerine her dB için farklı kullanıcı adı ve şifresi için atamayı da ekler misin?
Millet bir kere root bağlantısına alışınca bırakamıyor. Hatta front end kısmında root ile bağlantı yapana da denk geliyorum.
Yani Ali1 diye bir kullanıcı oluşturup, DB1 içindeki tablolar üzerinde limitli yetkileri de eklersen, genç arkadaşlara daha faydalı olacaktır. Ali2 kullanıcısı da sadece DB1 içinde tablo oluşturma - değiştirme yetkilerine sahip olsun.
Sana zahmet olmaz ise, erişimde root izni yerine her dB için farklı kullanıcı adı ve şifresi için atamayı da ekler misin?
Millet bir kere root bağlantısına alışınca bırakamıyor. Hatta front end kısmında root ile bağlantı yapana da denk geliyorum.
Yani Ali1 diye bir kullanıcı oluşturup, DB1 içindeki tablolar üzerinde limitli yetkileri de eklersen, genç arkadaşlara daha faydalı olacaktır. Ali2 kullanıcısı da sadece DB1 içinde tablo oluşturma - değiştirme yetkilerine sahip olsun.