Geçenlerde MEBis kurdum. Arch tabanlı işletim sistemi. Gayet hızlı. Sanal makinede 1 GB RAM ile çalıştı. İçinde e imza, vesayir programlar var. Gayet de hafif geldi bana. Arayüz olarak da güzel. Kullanılabilir.
Hemen hemen her dağıtımın kendine ait forumu oluyor zaten, Türkçe kaynak az olsa da Technopat Sosyal'de bu konuda bilgi sahibi olan fazlaca kullanıcı var.
Ya onları biliyorum ama işte PC'yi ben kullanmayacağım için bir sorun oldu mu çözemem de babamda öyle forumla falan uğraşamaz bana Windows gibi stabil bir işletim sistemi lazım.
Debian tabanlı dağıtımlar genelde stabil olur zaten. XFCE masaüstü ortamı kullanan Xubuntu'ya da bakabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.
Debian tabanlı dağıtımlar genelde stabil olur zaten. XFCE masaüstü ortamı kullanan Xubuntu'ya da bakabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.
Linux tabanlı android sistemler
Sizin en uygun işletim sistemleri; Prime OS yada Phoenix OS android os kolaylığı ve düşük donanımlar için yüksek performans.
Ben son zamanlarda bu linux konusunda bayağı bir araştırma yaptım hiçbir linux işletim sistemini uzun süre kullanmadım. Ama yine az çok bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım. Ubuntu'nun lite versiyonu gibi düşünebileceğiniz Lubuntu ve Linux Mint'in lite versiyonu olan Linux Mint Xfce bana göre piyasadaki düşük sistem bilgisayarlar için en iyi iki işletim sistemi. Bence Linux Mint Xfce kur kaldırmazsa Lubuntu kur derim.