Linux tabanlı laptop Touchpad'e dokununca basmıyor

@Nyaan_Neko Windows'taki gibi sadece fareyle bütün kısayol işlerimi halledebilmemin yolu yok mu?
Yani windowstan tek eksigi tap to click ve 3 parmakla win tab yapma, bazi wm'lerde bunlar da yapiliyordur belki emin degilim ama ben laptopu son bir aydir her gun kutuphanede kullaniyorum ve her gun 5 saat geciriyorum touchpadle windows'tan kotu yanini pek hissetmedim. Ki linux bu isterseniz oturup kendiniz bu ozellikleri ekleyebilirsiniz kernel herkese acik istediginiz gibi oynayabilirsiniz ve eminim birileri yapmistir bu kisayollari.

Plasma'da bunların hepsini yapabiliyorum dedikleriniz daha çok masaüstü ortamı tarafından kontrol ediliyor.
Ve dediğiniz Win+Tab için sanal masaüstü oluşturmuş olmanız gerekiyor olabilir. Plasma'da böyle.

3 parmak olayi olmuyor cift parmakla scroll yapiliyor tap to click varsayilan olarak yapilmiyor ama yapmanin yollari var.
3 parmak oluyor hocam. 3 parmak ile HP Victus 16 laptopumda yukarı kaydırma yaptığımda uygulamaların hepsi görünüyor. Ayrıca 3 parmak ile sağ, sol yapınca bir önceki ve bir sonraki uygulamaya geçiş yapabiliyorum.

Son düzenleme:
Bilmiyorum hocam ben de'leri pek bayadir wm kullaniyorum.

Bilmiyorum hocam ben de'leri pek bayadir wm kullaniyorum.
AMD ekran kartım varken Hyprland kullanıyordum ama NVIDIA ile başkalarının sistemini çözüme ulaştırsam da kendi sistemimi çözüme ulaştıramadığım için DE kullanmak zorunda kaldım. Bilmemek ayıp değil hocam yalnızca düzeltme yaptım. WM'ler için elbette dediğiniz geçerli, DE'lerde yalnızca bu tarz özelleştirmeler var üstelik DE'lerin de hepsinde yok sonuçta.

Nvidia artik duzeldi baya 2 ay oncesine kadar ben de hyprland kullaniyordum 4050 ile, son zamanlarda ozellikle baya sorunlar azalmisti. Isterseniz BPSWM, I3 falan da kullanabilirsiniz ben 2 aydir bspwm kullaniyorum gayet memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…