Arkadaşlar Linux öğrenmek istiyorum. Bugüne kadar hep dağıtımla falan uğraştım ancak Linux'da temel kavramları veya komutları falan bilmiyorum. Nereden başlayacağıma da karar veremedim. Windows bilgim çok da faydalı gelmedi.
Tavsiyelerinizi beklerim. Teşekkürler şimdiden.
Welcome to this exclusive edition of TecMint, this course module is designed for those newbies in Linux, Linux Administrator, Windows Administrator, who wants to do the best of Linux capabilities in IT organizations.
Arkadaş zaten dağıtımlarla uğraştığını ve bir şey öğrenmediği söylemiş. Ubuntu ile ne öğrenmesini bekliyorsun? Ayrıca İşletim sistemini okuyarak öğrenilmez kısmına kısmen katılıyorum.
Öncelikle Linux'ta yeni iseniz size Ubuntu'ya da Lubuntu (ya da onunda alternatifi olan Xubuntu) öneririm. Kullanımı kolay, içinde yararlı uygulamalar ile geliyor. Fazla komut bilmek gerektirmiyor. 1-2 yıl kullanırsanız işinize çok yarar. Yıllar sonra eğer tecrübe edinebilirseniz Kali Linux ya da parrot öneririm. İçinde bir sürü araç ve komut var. Fakat tecrübe gerektirmeyecek, kullanımı kolay ve şık bir şeyler arıyorsanız önerilerim şunlar:
Bilgilendirme: Bu rehber hakkında kısa bir açıklama yapmakta fayda var. Bu rehberin belirteceğim bir kısmı sadece Linux kullanmak isteyenlere, kalan kısmı ise Linux'u öğrenmek ve bir adım daha ötesine geçmek isteyenler için olacaktır. Bunu kim için şeklindeki sorularla açıklayacağım, okumanız ve...