Ben işletim sistemi olarak Ubuntu 18.04.5 LTS kullanıyorum. /usr/bin altında gcc-7 ve gcc-8 vardı. Sistem aktif olarak gcc-7'yi kullanıyordu. Ben ise gcc-8 kullanmasını istiyordum. Araştırdım, bulduğum çözüm yöntemlerini denedim fakat sistem hala gcc-7'yi kullanıyordu. Ubuntuda yeniyim ve bende /usr/bin/ altından gcc-7 ve gcc-8 sildim. Sadece gcc-8 kurup sorunu çözebilirim diye düşündüm. Fakat sudo apt install gcc-8 komutunu uyguladığımda "gcc-8 en yeni sürümde" şeklinde çıktı veriyor. Buna rağmen gcc --version diye sorguladığımda "gcc komutu bulunamadı" şeklinde çıktı alıyorum ve /usr/bin/ altında kurulmadığını görüyorum. Denediğim komutlar ve çıktılarını ekran görüntüsü olarak ekliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ben bunlarla uğraşmıyorum, doğrudan makefile içinde mevcutsa CC satırı ile kullanmak istediğim istediğim sürümü belirliyorum. CC=gcc varsayılan sürümü seçer. CC=gcc-8 yazdığımda ya da istediğim sürümü yazarak, belirlediğim sürüm ile derleme yapmayı tercih ediyorum.
Ben bunlarla uğraşmıyorum, doğrudan makefile içinde mevcutsa CC satırı ile kullanmak istediğim istediğim sürümü belirliyorum. CC=gcc varsayılan sürümü seçer. CC=gcc-8 yazdığımda ya da istediğim sürümü yazarak, belirlediğim sürüm ile derleme yapmayı tercih ediyorum.