Linux uygulamalarını başka diske kurma

b0nateur

Hectopat
Daha fazla  
Nasıl anlatacağımı bilmiyorum, o yüzden derdimi Windows terimleri ile anlatacağım.
120 GB SSD'm var, C: Disk. Fedora sistemini buna kuracağım.
500 GB HDD'm var, D: Disk. Uygulamaları ise buna kurmak istiyorum.
Linux konusunda henüz acemiyim, yabancı forumlardaki adamlar ise hem yabancı dilden dolayı hem de çok fazla deneyimli olup anlamadığım terimlerle konuştukları için yabancı forumlardan bana pek fayda gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
/opt klasörünü ayırman gerek ama sana tavsiyem yapma derim.

120 GB SSD içinde 500 MB'si "/boot/efi" olarak ayır.

Kalan kısmını "/" diye ayır.

Sonra sanal Ram'den tut her bir şeyi burada tut.

D: diski NTFS olarak tut (belki Windows'a geri dönersin) de içinde Windows oyunların, müziklerin, filmlerin depo edeceğin bir şey olsun.

Ama en başına diyeyim, Linux sana çok yetersiz gelecektir. Windows'a göre ne kadar olmamış, eksik bir işletim sistemi olduğunu zaman içinde fark edip dönebilirsin. O yüzden D: diskini NTFS olarak tut ve verilerini burada depola.

Hocam, tavsiyeniz için teşekkürler fakat şu an kullandığım sistem Windows için pek fazla iyi değil, bu yüzden yetersiz gelse bile Linux kullanmaya mahkum gibiyim. Bu verdiğiniz işlemleri nasıl yapacağımı anlatırsanız çok memnun olurum hocam.

Yükleme konumunu seçtiren bir paket yöneticisi bilmiyorum fakat derlenmiş uygulamalar için bunu yapabilirsiniz. Paket yöneticileri önceden derlenmiş uygulamaları indirir ve /etc, /etc/bin gibi bazı dizinlere kaydeder. Teknik olarak bu paketleri başka bir diske taşıyabilir ve çalıştırabilirsiniz. Ancak paket yöneticileri dosya dizinlerini görmek için uygun bir yol sunmadıklarından indirdiğiniz paketleri bulma ve taşıma konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Taşısanız dahi paketleri maintain(bakım)inden sorumlu kişilerin dağıtım bazlı yaptığı özelleştirmeler dolayısıyla düzgün çalışmayabilir.

Derlenmiş uygulamaları hedef diske taşıyıp Shell'e yürütülebilir yolu gösterip diskten de çalıştırabilirsiniz. Veya Appimage şeklinde uygulamaları edinebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…