Linux ve Lenovo Legion laptoplar hakkında

Makaleler
1
Arkadaşlar John adinda bir arkadasim Legion Laptoplarin Linux ile daha uyumlu calisabilmesi icin bir WMI modulu yazdi ve gelistirilmesi hizla devam ediyor. Lenovo Legion laptop sahibi olan arkadaşlar ve Linux kullanip alip almamakta tereddut edenler Legion laptoplar artik Thinkpad'ler kadar destekleniyor.

Gerekli bagimliliklari kurup make sudo make install komutlarini vermeniz yeterli.

GitHub linki.

Ekran goruntuleri.

Screenshot from 2023-06-22 13-21-41.png
Screenshot from 2023-06-22 13-21-50.png
Screenshot from 2023-06-22 13-21-55.png
Screenshot from 2023-06-22 13-22-04.png

Bildiğim kadarıyla WMI modülü yazmak pek zor değil ama kernelle etkileşimi fazlasıyla öğrenmeniz gerekiyor.
Dİğer WMI modüllerini okuyarak kendi laptopunuza basit ve çok fonksiyonel olmayan birşey yazmanız mümkün.
Projeyi de starlıyorum, belki sonradan bakarım. :D

Bildiğim kadarıyla WMI modülü yazmak pek zor değil ama kernelle etkileşimi fazlasıyla öğrenmeniz gerekiyor.
Dİğer WMI modüllerini okuyarak kendi laptopunuza basit ve çok fonksiyonel olmayan bir şey yazmanız mümkün.
Projeyi de starlıyorum, belki sonradan bakarım. :D

Abimin meslegi uzun zamandir, programmable Logic Controller cihazlarina Firmware yaziyor. C++ bilgisi gerektiriyor. Reverse engineering cok kolay bir is degil bildigim kadariyla.

Bol bol deneme yanilma gerektiriyordur muhtemelen.

Son düzenleme:
Reverse engineering cok kolay bir is degil bildigim kadariyla.

Bol bol deneme yanilma gerektiriyordur muhtemelen.

Katılıyorum, kolay bir iş değil fakat WMI sürücüleri biraz daha farklı bir mantıkla çalışıyor sanırım, en azından aktivitelerin çoğunu kernelle etkileşerek yapabiliyorsunuz, spesifik klavye tuşları için LED yakma gibi olayları da sürücüyü reverse engineering yaparak buluyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Not etmekte fayda var, reverse engineering gerçekten çok zor. Özellikle sürücüler için.
Ben kendi fingerprint cihazımı Linux'a portlayacaktım Goodix Fingerprint projesi altında fakat daha yazılımını bile adam akıllı dumplayamadım ki içini açıp bakayım. Bu kısmı hallederseniz zaten çoğu kısım hallediliyor.

Katılıyorum, kolay bir iş değil fakat WMI sürücüleri biraz daha farklı bir mantıkla çalışıyor sanırım, en azından aktivitelerin çoğunu kernelle etkileşerek yapabiliyorsunuz, spesifik klavye tuşları için LED yakma gibi olayları da sürücüyü reverse engineering yaparak buluyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Not etmekte fayda var, reverse engineering gerçekten çok zor. Özellikle sürücüler için.
Ben kendi fingerprint cihazımı Linux'a portlayacaktım Goodix Fingerprint projesi altında fakat daha yazılımını bile adam akıllı dumplayamadım ki içini açıp bakayım. Bu kısmı hallederseniz zaten çoğu kısım hallediliyor.
WMI suruculeri daha basit galiba John'a sorayim zorlanmis mi hic. Ancak yazarken soyle bir avantaji vardi LenovoLegionToolkit adinda acik kaynakli bir Windows uygulamasi var ayni gorevi goruyor ama Windows icin olani gibi. Cevirmesi gereken WMI cagrilarini oradan ornek alarak Linux'e uyarlamistir.

Hangi konularda yararlandığını da sorabilir misiniz?

The initial work on fan Control ETC. Using Direct Access to the embedded Controller. (PowerLimits...) Using WMI/ACPI. Bunlarin bir miktarini LenovoLegionToolkit'ten digerlerini linkini biraktigim arkadasin calismasindan yardim alarak yapmis, o da Windows'ta calisan bir fan kontrol programcigi ama reposunda bulamadim baska bir yerde tutuyor herhalde.

Hangi konularda yararlandığını da sorabilir misiniz?
Daha cok SmokelessCPU'nun yontemlerini temel almis keske programciga ulasabilseydim.

Son düzenleme:
The initial work on fan Control ETC. Using Direct Access to the embedded Controller. (PowerLimits...) Using WMI/ACPI. Bunlarin bir miktarini LenovoLegionToolkit'ten digerlerini linkini biraktigim arkadasin calismasindan yardim alarak yapmis, o da Windows'ta calisan bir fan kontrol programcigi ama reposunda bulamadim baska bir yerde tutuyor herhalde.

Daha cok SmokelessCPU'nun yontemlerini temel almis keske programciga ulasabilseydim.

Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı