Linux ve Virüsler

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Bu kadar virüsü ben niye göremiyorum, yoksa bu virüsler adam mı seçiyor?
Ona ben de anlam veremiyorum hocam. Virüsten kasıt, bazı exploitleri kullanan zararlı scriptler veya türevleri olsa gerek. Korsan etkinleştirme işleriyle uğraşmadığımızdan ve 'en-iyi-h@cker-araçları.sh' gibi scriptler çalıştırmadığımızdan hiç denk gelmiyor sanırsam. Diğer türlü özel uğraş gerekiyor galiba virüs bulaşması için.

Ben hacklenmiştim. Virüs veya artık her neyse Linux'ta da Windows'da da çalışıyordu. Ya aparat vardı ya da BİOS virüsü veyahut ağım hacklenmişti hangisi bilmiyorum ancak bir şeyi belirtmeliyim gene de Linux'ta Windowstaki gibi virüs çılgınlığına maruz kalmadım.

Virüs veya artık her neyse Linux'ta da Windows'da da çalışıyordu.

Bundan 10 yıl önce GNU/Linux'a transfer olduktan sonra bazı sistemlerde anormallik yaşamıştım. Daha sonra öğrendim ki, anormalliğin nedeni Windows'tan taşıdığım USB'den kaynaklıymış. O USB'yi biçimlendirsem iş bitecekti ama o zamanın kızgınlığıyla onu bi güzel çekicin altına yatırdım.

Wikipedia'da kurtçuk diye geçiyor. Solucan oluyor galiba.
Linux için risk taşımadığını söylüyor üstte attığım kaynaklar ama Wikipedia'da kernel panic hatası alan bir bilgisayarın resmini koymuşlar. Root yetkisi verilen dosyalar (sh, py falan galiba) ile bilgisayarı bozuyor galiba. Ya da başka bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…