Linux ve Windows 10 Dual Boot

Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Ben yeni Linux dağıtımı kullanmak istiyorum fakat şöyle bir sorum var. Linux ile Windows 10'u bir arada kullanabilir miyim? Kullanabilirsem bu bana herhangi bir sorun çıkarır mı? Bir de Ubuntu veya Ubuntu tabanlı olan mint dağıtımını kullanmayı düşünüyorum. Rahatça grafik programlarını bu dağıtımlarda açabilir miyim ve Windows 10 ile Linux'u bir arada kullanırsam mesela Windows 10'u oyun için Linux'u grafik ve sosyal medya için kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik programı olarak Adobe Photoshop kullanmayacaksanız Gimp çok güzel bir alternatif, Spesifik programları ve oyunları Windows üzerinde kullanırsanız günlük ihtiyaçlar için Gnu/Linux işinizi gayet iyi görür.

Kurulum için rehberler mevcut fakat bende özetleyeyim isterseniz;

1)Gnu/Linux için diskinizden bölüm ayrın.

2) BİOS'dan Secure Boot seçeneği varsa kapatmanız gerek.

2)Boot edeceğiniz aygıtı birincil olarak ayarların Cd/Dvd yada USB için.

3)Kuruluma başladıktan sonra işletim sisteminin nereye kurulmasını soracaktır, ayırdığınız bölümü boot ayarını yaptıktan sonra kuruluma devam edin.

4)Kurum bittikten sonra canlı Gnu/Linux dağıtımından sistemi başlatın. Ve grub repair programı ile grubu onarın.

Hepsi bu kadar, tekrar başlattığınız hangi işletim sistemi açmak istediğinizi soran bir menü gelecektir.

Kişisel tavsiyem önce Youtube'dan bir kaç tane ayrı videoyu birkaç defa izlemeniz ve önemli dosyalarınız varsa yedeklemeniz. Bu yazdıklarım sizi korkutmasın adımları düzgün yaptığınız sürece sorun çıkma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Telefondan girdiğim için bir rehber hatırlayamadım maalesef.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı