Evet. Diski ikiye bölüp kurabilirsiniz.Arkadaşlar Huawei laptopum var. Normalde data ve C: Olarak 2 disk şekilde gelir. Program sayesinde onu tek diske aldım. Şimdi ben Linux geçeceğim. Birkaç oyun oynadığımdan dolayı Windows da lazım. Diski ikiye bölsem. Windows için X kadar GB ve oyunlar için y GB toplamını Windows formatta atarken diski bölsem olur mu?
En önemlisi acaba bilgisayarı açarken bana soracak mı? Linux mu Windows mu diye soracak? Diğeri ise benim oynayacağım oyunlar hikaye oyunları. Bitirdikten sonra Windows'u tekrar silebilir miyim? Uzun sürer mi? Bir de atıyorum Windows'ta virüs bulaştı. Windows'taki virüs Linux geçer mi? Bu soruları ihtimalsiz kesin olarak cevaplayın çok önemli benim için.
Hikayeli oyunlar zaten Linux'ta çalışıyor, dualboot yapmaya gerek yok. Ama dualboot yapmak istiyorsanız, evet mümkün. İnternet üzerinde ufak bir araştırma ile nasıl dualboot yapılabileceğine dair içerikler bulabilirsiniz. Dosya sistemleri genellikle farklı olacağı için (birde uygulama çalıştırma yöntemleri farklı) virüsler tek tarafı etkiler. Windows'u veyea Linux'u tekrar silebilirsiniz. Uzun sürmez.Arkadaşlar Huawei laptopum var. Normalde data ve C: Olarak 2 disk şekilde gelir. Program sayesinde onu tek diske aldım. Şimdi ben Linux geçeceğim. Birkaç oyun oynadığımdan dolayı Windows da lazım. Diski ikiye bölsem. Windows için X kadar GB ve oyunlar için y GB toplamını Windows formatta atarken diski bölsem olur mu?
En önemlisi acaba bilgisayarı açarken bana soracak mı? Linux mu Windows mu diye soracak? Diğeri ise benim oynayacağım oyunlar hikaye oyunları. Bitirdikten sonra Windows'u tekrar silebilir miyim? Uzun sürer mi? Bir de atıyorum Windows'ta virüs bulaştı. Windows'taki virüs Linux geçer mi? Bu soruları ihtimalsiz kesin olarak cevaplayın çok önemli benim için.
2 işletim sistemine birden saldıran virüs sayısı yüzdelik olarak azdır ama bunu açacak olursak milyonlarca olabilir. Yine de bilinçli bir kullanıcı iseniz virüs neden sokasınız sisteme?
Dual boot için çoğu dağıtımın kurulumunda "Windows'un yanına kur." şeklinde seçenek çıkıyor. O şekilde yapabilirsiniz. Çoğu Linux dağıtımında disk biçimlendirme adımı Windows'tan daha kolay.
Tüm oynadığınız oyunlar hikayeli ise sorun yaşamazsınız. Online'larda da yalnızca kernel seviyesi anti cheat bulunduran veya anti cheat yazılımı Linux'u desteklemeyen oyunlar. ProtonDB sitesinden hangi oyunların Linux'ta çalıştığına bakabilirsiniz. Linux'ta oyun oynanmaz lafı geçmişte kalmış durumda. Şu an Linux'un açabildiği oyun sayısı PS3, PS4 ve PS5'in açabildiği toplam oyun sayısından daha fazla. Linux oyun oynamak için yeterlidir. Elbette ekran kartınızın Vulkan desteklemesi önemli. Vulkan desteklenmeyen bir ekran kartıyla Linux'ta oyunlardan çok kötü performans alırsınız hatta birçoğunu açamazsınız.
Diski ikiye Windows üzerinden bölersen daha sağlıklı olur. Outlast Linux üzerinde çalışıyor, Valorant için Windows'a mecbursun.Hocam Outlast, Valorant da yükleyeceğim. Vanguard sadece Windows için geçerli olur değil mi? Bir de diski ikiye ben mi böleceğim yoksa Linux kurarken mi böleceğim?
Yaşamazsın.Hocalarım 2 disk böyle yapınca laptop performans düşüsü yaşar mıyım?
Diski ikiye Windows üzerinden bölersen daha sağlıklı olur. Outlast Linux üzerinde çalışıyor, Valorant için Windows'a mecbursun.
Hocam vanguard vb. programlar sadece windowsta gözükür demi? Linuxla alakası olmaz sanırsam.Diski ikiye Windows üzerinden bölersen daha sağlıklı olur. Outlast Linux üzerinde çalışıyor, Valorant için Windows'a mecbursun.
Sadece Windows'ta kurulu olur, siz ayarlamadığınız sürece de Linux'la etkileşime geçmezler.O zaman az bir GB Windows'a ayıracağım.
Hocam vanguard vb. programlar sadece windowsta gözükür demi? Linuxla alakası olmaz sanırsam.