Linux veri toplar mı?

Çoğu dağıtım toplamaz. Fedora toplar, Deepin toplar.

Ultramarine Linux, Fedora'nın telemetriden arındırılmış bir versiyonudur.

Arch'ta telemetri bulunmamaktadır.

@Bayram Tempest hocamın dediği gibi çoğu dağıtım toplamaz. Ve aslında kötüye kullanılmıyorsa telemetrinin sorunu yoktur.
Örneğin Fedora'da toplanan telemetrinin ben kötü amaçlı toplandığını düşünüyorum. RHEL'in abonelik ile erişilen koduna gidiyor ve onu da düzgün kullanamıyorsunuz Kodu kötüye kullanma bahanesi ile abonelik iptali haklarına sahipler.. Topluluktan faydalanıyorlar ve topluluğa sundukları iyi bile değil.
Ya da başka bir örnek olarak KDE Plasma'dan verilebilir. Normalde kapalı gelen ama aktifleştirebildiğimiz bir "user feedback" var ben genelde basit sistem bilgilerini vermek üzerine açıyorum.
Sonuçta iyi bir yere gidiyor ve ne paylaştığını görebiliyorum ve benim isteğim dahilinde oluyor.
Ubuntu'da nasıl bir veri toplama politikası var bilmiyorum. Doğru hatrılıyor isem Fedora ve Ubuntu'da kapatma seçeneğimiz var ama önemsemeden "ileri ileri" kafası ile kullanan kişiler bunları pek önemsemiyor.
Genelde dağıtmlar bugzilla gibi yerlerden sorun çözümüne ulaşıyorlar bu da kullanıcı katkısı ile oluyor.

Dosya Ekleri

• 1728401156346.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 32
  • 1728401186128.png
    25,2 KB · Görüntüleme: 28
  • 1728401200706.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 22
  • 1728401212064.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…