Linux VirtualBox ile mi kurulmalı?

Ümit Rahim

Kilopat
Öncelikle bir Windows 11 kullanıcısıyım. Laptopu alalı 7 ay oldu ilk önce Linux Mint denedim pil konusunda çok sorunlar yaşadım yani yaklaşık 1 saate bitiyordu. Sonra Win geçtim geçiçi olarak ( 3-4 saat dayanıyor ) fakat siber güvenlik alanında gelişmek istiyorum. 0 değilim bu konuda fakat tam olarak sistemleri bilmiyorum. Pil konusunu veya herhangi performans konusunu vs. kısacası sizce VirtualBox ile mi kurayım yoksa eksiği çok olmayan bir Linux versiyonu mu? Eğer tümden Linux ise hangisi daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
VirtualBox ile kur. Daha ileride istersen yerel olarak kurabilirsin.
Hem artı olarak yanlış bir şey yaptığında sil tekrar yükle yapması basit.

Peki Windows ile aldığım 3-4 saatlik pil performansı, Kali açık şekilde olursa ne kadar düşer 2-3 saate düşerse benim için iyi olur ama 1 falan olursa yine sıkıntı olur sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir Windows 11 kullanıcısıyım. Laptopu alalı 7 ay oldu ilk önce Linux Mint denedim pil konusunda çok sorunlar yaşadım yani yaklaşık 1 saate bitiyordu. Sonra Win geçtim geçiçi olarak ( 3-4 saat dayanıyor ) fakat siber güvenlik alanında gelişmek istiyorum. 0 değilim bu konuda fakat tam olarak sistemleri bilmiyorum. Pil konusunu veya herhangi performans konusunu vs. kısacası sizce VirtualBox ile mi kurayım yoksa eksiği çok olmayan bir Linux versiyonu mu? Eğer tümden Linux ise hangisi daha iyi?

VirtualBox yerine wsa daha iyi olur. Linux Mint varsayılan olarak tlp gibi laptop batarya performansı için önemli paketler ile gelmiyor.
Örneğin tlp paketiyle batarya süresini ciddi anlamda arttırabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

WSL de kurabilirsin ve daha performanslı olur. WSL2 üzerinde kali, fedora, suse, arch linux gibi birçok dağıtımı systemd, gui, seamless mode özellikleriyle de kullanabilirsin. Biraz uğraştırır ama günün sonunda işini görür.
Adsız.png

Son düzenleme:
Arkadaşım;
Kendinizi siber güvenlik vb konularda geliştirmek istiyorsanız anlık olarak OS'ların hepsine ihtiyacınız var. Ama ana sisteminizi arkadaşların önerebileceği bir Linux ile kurup sanal sistem içinde de farklı Win serileri ile Android'lerin olması durumunu incelemeniz açısından güzel olur ama bu cümleleri yazarken aklıma "sniffer" geldi. Dolayısı ile farklı hardwarelere de ihtiyacınız olacak ve o işleri de güvendiğiniz arkadaşlarınız ile local farklı networkler kurarak halledebilirsiniz.
Ama genel olarak Linux altında Windows'u sanallaştırmanız daha faydalı olacaktır gelişiminiz açısından.
Kali adı çıkmış bir OS. Ama Kali'den önce de insanlar metasploit kullanıyordu. Bir zamanlar abdülaziz beyin 2 kitabını da almış ama Raf'da sarartmış biri olarak 😃

Siber güvenliğe ilk önce kendi kullandığınız bilgisayarın güvenliği nasıl olabilir diyerek başlamanız uygun olur. Sanal sistemler veya arkadaşınızın bilgisayarından şahsi bilgisayarınıza saldırı yapar incelemeler yaparsınız.
Bir dönem arkadaşım beni mezarlık olarak kullanıyordu. Aldığı sitelerin admin/root şifrelerini yedeklemek amacı ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı