Linux vs Windows

Bence Linux.
Çünkü açık kaynak arka planda ne döndüğünü biliyoruz Windows gibi her şeyimizi ABD'ye göndermiyor.
Aşırı derecede özelleştirilebilir. Windows ise çok az özelleştirilebilir.
Linux daha güvenli ve stabil.

Sizce hangisi?
Mizah ve Eglence... Istersen her sistemde Telemetry alirsin.
Kendi serverim var mesela basit bir POST request ile yazdigim programi bir kere calistiran her sistemden topladigim verileri alabilirim.
Steam HW Survey ile benzer bile olabilir... Onemli olan bunun olmadigi sistem kullanmak. Ubuntu da bunun icin kotu bir tercih olur.

Kullanıcıya göre değişir. Dünyada bilgisayarı sadece oyun için kullanan ve verilerinin kime gönderildiğini pek umursamayan büyük bir kitle var. Ayrıca Linux ile uğraşmak istemiyorlar. Ben olsam Linux derdim. Kullanır mıyım? Pek sanmam, Windows benim için şu anda bir numaralı önceliğim.

Bence Linux.
Çünkü açık kaynak arka planda ne döndüğünü biliyoruz Windows gibi her şeyimizi ABD'ye göndermiyor.
Aşırı derecede özelleştirilebilir. Windows ise çok az özelleştirilebilir.
Linux daha güvenli ve stabil.

Sizce hangisi?
Benim oyum Windows'tan yana. Çünkü bazı uygulamalar yalnızca Windows'a özgü. Linux'ta kullanılabilir uygulama sayısı (Windows'a göre) baya baya az. Bilgisayarım Windows 11 kaldırsa Windows 11 yüklemeyi planlıyorum. Ama Windows 10'da kaldık maalesef ki.

Ama tamamen Linux karşıtı da değilim. Linux'unda kendine özgü iyi yerleri var. (RAM kullanımı, İşlemci kullanımı vs.)

Benim oyum Windows'tan yana. Çünkü bazı uygulamalar yalnızca Windows'a özgü. Linux'ta kullanılabilir uygulama sayısı (Windows'a göre) baya baya az. Bilgisayarım Windows 11 kaldırsa Windows 11 yüklemeyi planlıyorum. Ama Windows 10'da kaldık maalesef ki.

Ama tamamen Linux karşıtı da değilim. Linux'unda kendine özgü iyi yerleri var. (RAM kullanımı, İşlemci kullanımı vs.)
WINE ile hic sorun yasamadim, GTA Online bile oynanabilir durumda. Windows 11 kaldirmayan sisteminiz Linux'te sorun cikarmayacaktir mesela...

WINE ile hic sorun yasamadim, GTA Online bile oynanabilir durumda. Windows 11 kaldirmayan sisteminiz Linux'te sorun cikarmayacaktir mesela...
Elimde olsa iki tane PC alıp birisine Linux, diğerine Windows kurmayı planlıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı