Linux yükledikten sonra silemiyorum

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bilgisayarımda 1 adet disk var. Diski bölümledim yeni 100GB'lık bir disk oluşturdum. Kali Linux setupunu USB'ye kurdum. Setupu tamamladım. Sonra kaldırmak için 100GB'lık diski Windows üzerinden temizledim. Grubu silmek için ChatGPT'nin verdiği komutları kullandım ve bilgisayarı yeniden başlattığımda GRUB menüsünde unkown file System hatası veriyor ve Windows'a giremiyorum. Technopat'ta konu açılmış unkown file System hatası nasıl çözülür diye, onu yapmayı denedim fakat orada LS (HD0, MS-DOS1) tarzında şeyler yazıyoruz. Orada da System not found diyor. Kali Linux setup USB'si duruyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Live USB açıp GParted gibi bir programla diskten Linux bölümünü silip te, EFI bölümünden Linux'un klasörünü silseydiniz keşke. Öyle değişik bir sorun yaşamazdınız hocam.

ChatGPT'de size yanlış kod vermiş olabilir. Bu tip bir operasyon için güvenmezdim ona.

linux kurup kali linuxtan birşey yapılabilir mi?

Linux'u silmek istiyorsanız dediğim gibi yapabilirisniz. Diskteki bölümü bir de EFI bölümüneki Linux klasörünü silerseniz Kali Linux gidecektir.
sanırım linux setupundan yanlışlıkla Ssdim üzerindeki tüm bölümleri sildim :D

Kali üzerinden usbye windows 10 setupu kurabilirim değil mi?

Sanırım Linux setupundan yanlışlıkla SSD'im üzerindeki tüm bölümleri sildim :D

Kali üzerinden USB'ye Windows 10 setupu kurabilirim değil mi?

Evet Ventoy kurup yapabilirsiniz. Ventoy ile aynı anda bir sürü ISO dosyası atabiliyorsunuz.

Live USB den Gparted açarsanız bölümlere ne olduğu daha iyi anlaşılır.

Kali setupunda şöyle diyor
GRUB önyükleyiciyi kur KALI Görünüşe göre bu yeni kurulum, bu bilgisayardaki tek işletim sistemi, Öyleyse, GRUB önyükleyicisini birincil sürücünüze (UEFI bölümü/önyükleme kaydı) yüklemek güvenli olacaktır. Uyarı: Bilgisayarınızda yükleyicinin algılayamadığı başka bir işletim sistemi varsa, bu, işletim sistemini geçici olarak önyüklenemez hale getirecektir, ancak GRUB daha sonra önyüklemek için manuel olarak yapılandırılabilir. GRUB önyükleyici birincil sürücünüze yüklensin mi? Hayır Evet

Ne yapmalıyım?

Kali setupunda şöyle diyor
GRUB önyükleyiciyi kur KALI Görünüşe göre bu yeni kurulum, bu bilgisayardaki tek işletim sistemi, Öyleyse, GRUB önyükleyicisini birincil sürücünüze (UEFI bölümü/önyükleme kaydı) yüklemek güvenli olacaktır. Uyarı: Bilgisayarınızda yükleyicinin algılayamadığı başka bir işletim sistemi varsa, bu, işletim sistemini geçici olarak önyüklenemez hale getirecektir, ancak GRUB daha sonra önyüklemek için manuel olarak yapılandırılabilir. GRUB önyükleyici birincil sürücünüze yüklensin mi? Hayır Evet

Ne yapmalıyım?

Windows'a girebiliyor musun? Sanırım Windows'un EFI dosyası silinmiş. Eğer böyle bir şey varsa, yüklüyse bile Windows'a giremezsin. İstersen devam et.

(Linux üzerinden Windows dosyalarına ulaşılabilir)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı