Linux yüklü laptopta windows lisansını bulma

Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ben dün akşam sırf meraktan laptopuma ubuntu linux kurdum. Kurmadan öncede orjinal lisanslı windows 10 kuruluydu. Bu windows 10'un lisansı da ondan önceki windows 7'ye ait olan lisansla orjinal yapmıştım. Şimdi laptopumu linux yaparken windows 10'nun yanına kurmak yerine format atıp sadece linuxu kurdum. Şimdi de microsoft'un kendi sitesinden windows 10 64bit türkçeyi yüklüyorum yeniden windwos 10 kuracağım ama bu lisanslı olarak kurulmayacaktır herhalde. Yani bir yerden sonra bana güncellemeler falan gelmeyecek. Bunu lisanslamam içinde windows 7'deki lisansım lazım orjinaldi neden olsa o ama onu kaydetmedim yani o lisans elimde yok. Ben o lisansı nasıl tekrar elde edebilirim? Sorum budur arkadaşlar şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI olduğunu sanmıyorum laptopumda zira laptopu alalı 8-9 yıl oldu. :) Birde laptopun markası lenovo olarla mail yoluyla mı irtibata geçicem ve son olarak bu lisans kodunu başka türlü bulamaz mıyım? Pek böyle durumlarda temsilcilerle veya firmayla konuşmayı sevmiyorumda bir sürü soru soruyorlar. :) ama mecbur iletişim kurucaz heralde. Yorumun ve yardımın için çok teşekkür ederim.

UEFI olduğunu sanmıyorum laptopumda zira laptopu alalı 8-9 yıl oldu. :) Birde laptopun markası lenovo olarla mail yoluyla mı irtibata geçicem ve son olarak bu lisans kodunu başka türlü bulamaz mıyım? Pek böyle durumlarda temsilcilerle veya firmayla konuşmayı sevmiyorumda bir sürü soru soruyorlar. :) ama mecbur iletişim kurucaz heralde. Yorumun ve yardımın için çok teşekkür ederim.

Telefonla ulaşabilirsin. Bende de bir adet Lenovo marka dizüstü bilgisayar var. Windows 8 için yükleme disklerimi adresime ücretsiz olarak gönderdiler.

Ürünü etkinleştirdiğinde sistem onu tanımlıyor kurulumda ürün anahtarını atlat internete bağlanınca etkinleşiyor, tabi önceden yükseltme yapınca.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı