Linux'a Custom kernel kurulmalı mı?

Oyun oynuyorsanız Zen öneririm. Oyun ve desktop kullanımı için optimizasyon avantajları var.

Debian ya da Ubuntu tabanını kullanıyorsan Xanmod çekirdeği öneririm. Performans ve açılışa etki ettiği gibi, RAM kullanımını da bir miktar azaltıyor. Fedora'ya da COPR deposu ile yüklenebiliyor. Diğer dağıtımlar için paket desteği var mı bilmiyorum, binary paket desteği olmayan dağıtımlarda bunun derlenerek kurulması gerekeceğinden, kaynak kullanımı ve zaman açısından dezavantaj oluşturabilir.

Bence Xanmod, Liquorix'den daha başarılı. Hem genel kullanım, hem de oyun açısından daha iyi sonuçlar çıkartıyor. Zen denemedim hiç.

Debian tabanlı bir dağıtım kullanıyorsan, daha iyi destek için Xanmod'un LTS sürümünü kullanmanı öneririm.

Ben de Mint'e 5.4.108-xanmod1 yükledim. Daha yeni sürümlerde Wi-Fi bağlanma sorunları yaşadıım.

5.4 serisinin artık Xanmod tarafından bakımı yapılmıyor, 4 aydır güncelleme yapılmamış depodaki paketlere. Güvenlik açısından kullanmanı önermem. Kablosuz ağ sorununu 3. parti sürücü ile çözmüştün daha önce. Bence güncel LTS sürümü kullanıp, wifi için 3. parti sürücü kurman daha sağlıklı.

5.4 serisinin artık Xanmod tarafından bakımı yapılmıyor, 4 aydır güncelleme yapılmamış depodaki paketlere. Güvenlik açısından kullanmanı önermem. Kablosuz ağ sorununu 3. parti sürücü ile çözmüştün daha önce. Bence güncel LTS sürümü kullanıp, wifi için 3. parti sürücü kurman daha sağlıklı.
3.parti sürücüde bağlantı kalitesi sorunları yaşadım. Yani bağlantı %30 civarındaydı. Sonra takip etmedim sorunu ama bu akşam bir daha deneyelim isterseniz. Sürücü kuruluyor ve bağlanıyor ancak düşük bağlantı kalitesi sıkıntı olmuştu sonradan.

3.parti sürücüde bağlantı kalitesi sorunları yaşadım. Yani bağlantı %30 civarındaydı. Sonra takip etmedim sorunu ama bu akşam bir daha deneyelim isterseniz. Sürücü kuruluyor ve bağlanıyor ancak düşük bağlantı kalitesi sıkıntı olmuştu sonradan.

Bu konu altından olmasın, bununla ilgili konu açmıştın daha önce, o konuya mesaj atarsan bakarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı