Linux'a geçerken motivasyonunuz neydi?

Ben heyecanlıydım acaba kendi bilgisayarım daha iyi olacak mı diye Mint kurdum fakat Linux'a yeni başladığım için bilmiyordum aslında Windows'tan farklıymış. Bir daha geçmek istemem açıkçası rezil oldum kendim o da ses sürücülerini kuramamam olduğu için sıfırlayacaktım Rufus'la fakat yen ta ki yeni bir şey öğrenene kadar Linux'da Rufus çalışmıyormuş balenaEtcher çalışıyormuş bunu yeni öğrendim ama denemek istersem sanal makineda kendim deneyeceğim en azından kulağa bu mantıklı geliyor.

Anakartta yer varsa Kioxia Exceria G2 512 GB (dramli) 1300 TL İncehesap'ta.

Oyun oynanmayacak ve render ile uğraşmayacaksanız Linux için yeterli olur.

Anakartta bosta M.2 slotu yok. B450M Pro- M.2 Max var. 1 TB alma planim var eger bütçe yeterse. Bu arada elimde merdiven alti dandik bir SSD var. Bundan sonra G2 falan alsam da oyunda da isimi gorur.

Satmak yerine arsiv gibi kullanmayi planliyorum Linux atip icine. Ancak iki M.2 nasıl olur biliyorum. Aparatlari vardi galiba.

Geçmişte pek çok kez geçtim ama hiç kullanmadım diyecek kadar az kullanıp kaldırdım.
Hepsinde de kaldırmamın nerede ise tek nedeni GRUB ve GRUB sorunları oldu.

Tekrar geçeceğim ve vazgeçmeden kullancağım.
Bu kesin. Çünkü W11 online hesap, etkileşimli hesaptan hiç hoşlanmıyorum.
BIOS şifremi unutmuş olmasam çoktan geçmiştim.

Küçükken daha Linux'un adını bile bilmiyordum, o zamanlar elektronik geliştirme kartlarıyla uğraşıyordum. O zaman model daha yeni çıkmıştı, Raspberry Pi 3 almıştım. 2015 filan oluyor sanırım. İçine kartın kendi Debian tabanlı dağıtımını kurmuştum. Uzun süre boyunca da ne olduğunu bilmeden kullandım. Arada Ubuntu + Mate faslı da oldu. Tabi sistemin derinini bilmiyordum ama temel düzeyde paket işlemlerini filan az buçuk ezberlemiştim. Pandemi döneminde bir yerlerde adı geçip görünce iyicene araştırdım. Yaklaşık 2020 ortasından beridir bilinçli olarak kullanıyorum. Yani özetle motivasyonum çocuk aklıyla Arduino ile Raspberry Pi'yi aynı şey sanmam diyebilirim.

Daha hızlı olduğunu düşünmem ama Windows 10'a kıyasla daha yavaş olduğunu görmemle format atıp Windows 10'u tekrar yükledim. Yüklediğim dağıtım Ubuntuydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…