Linux'a geçilirse hangi dağıtıma geçilir?

Okarun

Decapat
Daha fazla  
1759065873951.png

"Oyunlarımın hepsi bu hepsini offline oynuyorum, online ile işim yok." Merhaba arkadaşlar, Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama aklımda çok fazla soru var. Artık Windows'un dayadığı güncellemeler ve zorla hesap açtırmalarından bıktım. Ayrıca aşırı zorluyor bilgisayarımı, 16 GB RAM'i boşta 6 GB kullanıyor, herhangi bir şey de yok yani Steam var sadece.

Neyse, sorularıma geleyim.

1 - Linux hakkında bilgiliyim, %100 üzerinden %5-4 bilgim vardır. Arch deneyimim oldu ama sorunlardan dolayı geri dönmüştüm 3 yıl önceydi. Şu an Linux nasıl, performans açısından oyun performansı falan filan?

2 - Zamanında Arch test ettim, onunla devam edeyim mi yoksa başka bir dağıtım mı seçmeliyim?

Not: Dualboot yap diyenler olacaktır ama diskimde çok yer yok ve yapsam bile 10-20 GB'lık bir alan olur. Bu yüzden tam geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Debian olabilir. En stabil dağıtımları içeriyor.
Debian içinden de Zorin OS öneririm.

@Maomao hocamın önerisiyle Manjaro kullandım dizüstü bilgisayarımda. Genel olarak hem oyun hem de özelleştirme vs. olarak memnunum. Eğer uygunsa sizin içinde öneririm.

@Maomao hocamın önerisiyle Manjaro kullandım dizüstü bilgisayarımda. Genel olarak hem oyun hem de özelleştirme vs. olarak memnunum. Eğer uygunsa sizin içinde öneririm.

Manjaro hakkında kötü söylemler duymuştum bana pek iyi gelmedi

Oyun oynuyorsanız çok önermiyorum, performans açısından bence en güzel Linux, Ubuntu.

Oyun oynuyorum her insan gibi ama linuxdada oynanmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı