Linux'a gecilmeli mi?

Ahmet06han

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Xfx Rx 6600 xt / B450m pro m2 Max / 600W psu / 512Gb ssd /
Meslek
Ogrenci
Kendi sistemimde kalici olarak Linux'a gecmek istiyorum/dusunuyorum. Ama genellikle Valorant oynuyorum. Valorant icin Linux çözümü yok diye biliyorum. Bunun icin Dual boot Windows mu biraksam mantikli olur?
Ayrica KDE Neon haric hiç Linux denemedim. Neon'u da 3 gun falan kullandim bilgim pek yok. Yeni baslayanlar icin onereceginiz isletim sistemi var mi? Ya da tavsiyeler.
@Bayram Tempest
@Maomao.

Ayrica sistemimde pek iyi degil. Oyunlarda FPS artisi yasar miyim? Shaderli Minecraft denemistim Neon'da hiç fark olmamisti FPS konusunda.

Ekran kartın Vulkan desteklemiyorsa FPS artışı yaşamazsın. Linux'ta oyun oynamak için Vulkan destekli GPU kullanmak şart.

Valorant için Dual Boot yapacaksan Secure Boot destekleyen dağıtım seçmen güzel olur. Ubuntu veya OpenSUSE öneririm. Sistemin kötüyse OpenSUSE daha uygun olur.

Sistemim RX550 R5 3600.

Oynamak istedigim Steam oyunlari Linux desteklemiyor. Bunlari nasıl oynarim? Mesela The Forest.

Dual boot yapılabilir, Shader'lı Minecraft'ta FPS droplar azalıyor, düz Minecraft'ta FPS 2-3 kat artıyor. Ayrıca Linux'ta takılması çok eğlenceli, öneririm kullanmanızı. Benim başlangıç için önerim Zorin OS.

Oynamak istedigim Steam oyunlari Linux desteklemiyor. Bunlari nasıl oynarim? Mesela The Forest.
The Forest, Proton ile sorunsuzca oynanıyor. Benim kütüphanemde var, Proton Experimental ile oynuyorum.

Evet Linux'ta takilmak bana da eglenceli geldigi icin bu konuyu açtım.

The Forest, Proton ile sorunsuzca oynanıyor. Benim kütüphanemde var, Proton experimental ile oynuyorum.

Peki butun oyunlar bu sekilde oynanir mi?

Evet Linux'ta takilmak bana da eglenceli geldigi icin bu konuyu açtım.

Peki butun oyunlar bu sekilde oynanir mi?
Hangi oyunları oynayabileceğine ProtonDB sitesinden bakabilirsin. Proton, Valve'in geliştirdiği Linux için uyumluluk yazılımı. Steam OS'te de Windows oyunları Proton ile çalıştırılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…