Linux'a gecilmeli mi?

Proton'u buradan mi indirecegim?
Hayır. Proton'u Steam'in kendisi indirir. Steam ayarlarında Uyumluluk sayfasından Proton'u etkinleştir ve Proton kullanacağın oyunun seçenekler seçmesinde Uyumluluk kısmından Proton sürümü seç.

Hocam terminali falan ogrenmek icin tavsiyeniz var mi?
Hayır, öyle kaynaklar okumanı önermem. Hata yaşadıkça çözmeyi öğrenirsin, terminali o şekilde zamanla öğrenmiş olursun. İşine yaramayacak komutları öğrenmekle uğraşmana gerek yok.

Terminal kullanmadan bile her şeyi yapabilirsin zaten. Örnek olarak blog listeme bakabilirsin:

Orayi takip ediyorum zaten hocam. Cok iyi bir rehber oluyor. Elinize saglik. Ama orada da terminal ile daha rahat yapacaginizi falan yazdiginiz gunler var. O yuzden terminal ogrenmek konusunu düşündüm.

Orayi takip ediyorum zaten hocam. Cok iyi bir rehber oluyor. Elinize saglik. Ama orada da terminal ile daha rahat yapacaginizi falan yazdiginiz gunler var. O yuzden terminal ogrenmek konusunu düşündüm.
Terminale işin düşünce, sorun yaşadığında öğrenirsin. Ekstra çabaya gerek yok.

Hocam The Forest'te hem KDE Neon hem Windows 11 ile oynadim arka arkaya. Ama neredeyse hiç FPS farki yok. Normalde de mi olmuyor yoksa artis olmali mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam The Forest'te hem KDE Neon hem Windows 11 ile oynadim arka arkaya. Ama neredeyse hiç FPS farki yok. Normalde de mi olmuyor yoksa artis olmali mi?
FPS artışı yaşanmak zorunda değil, bazı oyunlarda veya yazılımlarda yaşanabilir.

The Forest Gold tier bir oyun. Gold tier oyunlar hiçbir ayar yapmadan veya ufak ayarlamalarla Windows'ta olduğuyla aynı FPS'i verir. Platin tier oyunlar ayarlama yapmadan Windows'tan iyi FPS vermelidir.

FPS artışının yüksek ihtimal olduğu Platin tier oyunlara örnekler:
  • Sekiro,
  • Hades,
  • Nier Automata,
  • Stray,
  • Dark Souls,
  • Final Fantasy...
Paylaştığım linkteki siteden Platin oyunlara yani yüksek FPS verecek oyunlara bakabilirsin.

Vanguard kernel seviyesinde çalıştığı için Linux'ta çalışması pek mümkün değil. Dual boot kullanabilirsiniz. Oyunlar konusuna gelince eğer Linux için çıkmış oyunsa daha yüksek performans alırsınız. Proton veya Wine ile çalışan oyunlarda kiminde bir tık yüksek, kiminde bir tık düşük performans alırsınız ama ortalama olarak pek fark olmaz denilebilir.
Dağıtım konusu ise biraz karışık. Çok fazla dağıtım olduğu için kafanız karışık olabilir. Ubuntu başlangıç için güzel bir dağıtım, GNOME masaüstü ortamı ise oldukça modern ve şık. Ama onun dışında Arch tabanlı Garuda Linux da tavsiye edebilirim. Gaming için özel bir dağıtım. Birçok yazılım içinde yüklü geliyor.
Unutmadan şunu da söyleyeyim. Epic Games'in Linux dağıtımı yok. Bunun için heroic Games Launcher kullanmanı tavsiye ederim

Valorant oynayacaksan dualboot şart.
Ekran kartın Vulkan desteklerse gözle görülür fark oluyor.

Pardus yada Linux Mint ile başlarsan iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…