Linux'a geçişte tüm veriler silinir mi?

Uvnclay

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, benim bilgisayarım çok ağır ve kötü bu yüzden Linux'a geçmeye çalışıyorum ve takıldığım konu: Tüm verilerim silinir mi? (Rufus'tan olacak yani USB'den)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut işletim sisteminin yanına kurarsanız silinmez. Ancak mevcut işletim sisteminizi silip, yani formatlayıp üzerine istediğiniz Linux dağıtımını kurarsanız o zaman silinir.

Rufus yerine Ventoy kullanıp verilerinizi de aynı USB'ye yedekleyebilirsiniz.

Merhaba, benim bilgisayarım çok ağır ve kötü bu yüzden Linux'a geçmeye çalışıyorum ve takıldığım konu: Tüm verilerim silinir mi? (Rufus'tan olacak yani USB'den)

Diğer arkadaşların dediği gibi Ventoy kullanmanız uygun olur. Farklı OS destekliyor.
Yedeklemek istediğiniz dosyaların boyutunu bilemiyoruz. Ona göre de size USB kapasitesi öneremiyoruz.

Piyasada düşük kapasiteli bol miktarda ikinci el ama sağlık ve performansı yüksek diskler buluyor uygun fiyata. Hangi OS'u kullanırsanız kullanın dosyaları barındırmak için 2. disk (imkan dahilinde) daha sağlıklı olacaktır.

Verilerinizi kapasitesi yeterli ise Ventoy yükleyeceğiniz diske yedekleyin veya farklı Cloud hostlara da atabilirsiniz.
Her şeyden emin oldukdan sonra basın Windows'a formatı. Seçtiğiniz Linux ile hayatınıza devam edin. Cloud mantığında dosyaları yedeklerseniz telefon dahil her yerden erişirsiniz.

Bunun tek sıkıntısı host firması dosya ve içeriklerinizi indexlemiş olacaktır 😇

Technopat Haberler

Geri
Yukarı