Linux'a gecmek mantıklı mı?

celalbaysn

Femtopat
Daha fazla  
i5 3230M.

DDR3 8 GB RAM.

TwinMOS 240GB.

NVIDIA GT 710M.

Intel HD 4000.

Laptopum bu Windows cok RAM yiyor boşta 3GB kadar oyunlarda arkada bir şey acık kalınca crash yiyorum, GTA'dan bahsediyorum Online 55 FPS 60 FPS oynuyorum sizce mantıklı mı? Ha bir de 1x16 GB laptop RAM buldum ama fiyati tuzlu biraz benimki, SDRAM alacağım DDR3L sizce uyum saglar mı?

2 gün önce Linux Mint Xfce geçtim. 8 GB RAM'in 3.5-4 GB kadarını Windows sadece YouTube açıkken vs tüketiyordu çok rahatsız ediyordu beni, şu anda çok memnunum boşta 1.2 GB kadar tüketiyor arkada VS Code, 4-5 sekme Firefox açıkken bile anca o değerleri görüyorum. Ancak oyunlarınızı destekler mi bilemiyorum. Yine de 2 gün önce geçmiş biri olmama rağmen, bir sürü bilmediğim şeyle karşılaşmama rağmen gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz. Tabii biraz tuhafıma gitmeyen yönleri yok değil az önce saati el ile ayarladım diye internete bağlanamadım

Linux'u iyi kavramanız gerekiyor, kodlarını, CMD sistemini iyi oturtmanız gerekiyor. Onun dışında asla virüs yememeniz gerekiyor. Yukarıda mesaj yazan arkadaşında belirttiği gibi oynadığınız oyunun desteği var mı yok mu bu da önemli.

Eğer Windows oyunlarını Wine emulatörünü yükler oynarım derseniz olur ama FPS düşüşü olur.

Bende 2010 Dell bilgisayarıma Linux Lite kurdum ve size şöyle söylemem gerekiyor. Windows'tan az tüketim yapıyor evet ama kullanış açısından Windows kadar rahat değilsiniz. CMD sistemini gerçekten iyi oturtmanız gerekiyor.

Diğer arkadaşlar haklı ama WinUtil gibi yazılımlar ile gereksiz hizmetleri ve/veya uygulamaları kapatarak ram tüketimini ve işlemci yükünü azalabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…