Linux'a geçmekte zorlanmak

Sucuklu1Menemen

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-7200U CPU 2.50GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Intel HD Graphics 620, AMD Radeon R5 M330
12GB Ram

Poco X7 Pro
Meslek
Öğrenci
Yıllardır Windows kullanıyorum ve artık sıkıldım çünkü çoğu şeye izin vermiyor, sistem dosyaları kendi kendine siliyor. Artık daha özgür olmak istiyorum. Bu yüzden Linux'a geçmek istiyorum nasıl kurup kullanacağımı biliyorum, avantajlarını falan biliyorum ama korktuğum şey kullandığım çoğu programın Linux versiyonunu bulamamak. Bunun için özel bir program var mı? Ek olarak avantajlarını ve dezavantajlarını söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımda sistem dosyalarını kendi kendine silen bir Windows görmedim. Bana hangi programları kullandığını ve oynuyorsan hangi oyunları oynadığını söyle, ona göre geçip geçememen hakkında bilgi verebilirim. Ayrıca GNU/Linux'a geçmek zorunda değilsin.

Windows neyi silmiş mesela?
Sizin kullanım ihtiyacınız ve programları bilmeden doğru cevap verebilir miyiz?
Linux hangi dağıtımı kullanacaksınız?

Eger Adobe programları ya da çok nadir kullanılan programlar kullanmıyorsanız, lol, valorant oynamıyorsanız geçebilirsiniz. Linux Mint sizin için güzel bir dağıtım olabilir, arayüz olarak alışması kolaydır.
Dilerseniz disk bölüp Linux Mint kurun, biraz deneyin beğenmezseniz başka dağıtım kurun veya tekrar Windows'a dönün

Linux'un yazilim eksikligi ve surucu optimizasyonu disinda sorunu disinda bir sorunu yok.

Fakat tam yetkin kullanmak icin de yani ozgur olmak icin de bilgi ve deneyim olmasi lazimdir.

Windows sistem dosyalarını silmez normalde. Kullandığın SSD ile ilgili bir sorun da olabilir en basitinden. Linux'ta alternatif aramaya açık olman lazım, her aradığını bulamayabilirsin. AUR desteği sayesinde Manjaro kurabilir veya Ubuntu kullanabilirsin.

Arayüz olarak zorluk çekersen Kubuntu.

Windows kendi kendine sistem dosyalarınız silmez hocam. Hatta kendin silmek istesen bile zor izin verir.

Bilgisayarın çok eski değilse normal kullanıcının Linux'a geçmesinin pek bi avantajı yok. Linux'un sağladığı özgürlük, kullanmayı bilen insanların işine yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…