Evet mesele görüldü ve anlaşıldı.
Görüldüğü üzere işlemcin SSE4 komut desteğine sahip değil. Bu durumda önerebileceğim iki adet linux sürümü bulunuyor.
1 PARDUS 2009
Pardus 2009 indir -
(Başka link bulursan da olur.)
2 UBUNTU STUDYO 12:04 LTS
Download Ubuntu Studio « Ubuntu Studio
Kurulum önerileri.
1 Eğer sisteminde sadece linux kullanacaksan, öncelikle daha önce anlatmış olduğum gibi harddiskini sıfır olacak şekilde tek parça halinde başka bir bilgisayarda formatlamalısın. Kurulum esnasında linux altında 3 bölüm oluşturmalısın. Bunlar sırasıyla yaklaşık 4GB linux takas (swap) alanı. 50 GB EXT4 linux sistem bölümü. Ve harddiskin kalan bölümü geçici depo olarak kullanılmak üzere NTFS dosya sistemi. Eğer sistemde usulen bir de Windows bulunsun dersen o zaman yaklaşık 50-100 GB civarı Windows bölümü oluşturmalısın. Bu durumda toplam bölüm adedi 4 olacaktır.
2 Kurulum için öncelikle sistemdeki tüm harddiskler sökülmeli sadece sistem kurulacak disk takılı olmalıdır.
3 Önceki yapılandırma artıklarının temizlenmesi için BIOS CLR yapılması iyi olacaktır.
4 Eğer Windows işletim sistemi de kuracaksan kuruluma önce Windows kurarak başlamalısın.
Tüm işletim sistemlerinin kurulumu bittikten sonra ve güncelleme ya da yapılandırma bittikten sonra depo olarak kullandığın harddiskler teker teker takılarak sistemin tüm işletim sistemlerince tanınmasını beklemelisin.
ÖNEMLİ NOT: Önermiş olduğum linux sürümlerinde çekirdek güncellemesi yapılmamasını öneririm. Çünki üst seviye linux çekirdeği komutlarını işlemcin tanımazsa sistem çöküşü yaşayabilirsin.