Linux'a hangi dağıtım ile başlanmalı?

Linux Mint.
Ekleme: Debian'dan sonra Kali'ye geçilebilir. Çünkü Kali, Debian tabanlıdır.
Yapılabilir ama değmez. Kali gereksiz pentesting toolları içerir ve debian testing tabanlıdır.
Debian Testing'in kendisini kullanmak varken gereksiz geliyor.

Ekleme: Debian'dan sonra Kali'ye geçilebilir. Çünkü Kali, Debian tabanlıdır.
Ana makinede kullanmak için en gereksiz dağıtımdır kendisi. İçerisindeki toolların yarısı siber güvenlikçiler için bile gereksiz. Aynı zamanda stabil de değil. Live USB'de veya sanal makinede kullanmak en iyisi. Hem zaten Kali'de işine yarayacak herhangi bir toolu istediğin başka bir dağıtıma da kurabilirsin. Onu da geçtim bu arkadaş normal bir ev kullanıcısı. Bu öneriyi neye dayanarak yaptın ki?

Linux Mint ve Zorin OS Windows'a en çok benzer olanlardan. Değiştirirsin birkaç ay sonra.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Önerileriniz arasında en az kaynak tüketebilecek dağıtımlar hangileri acaba? Bilgisayarım Windows 10'da bile bazen zorlanıyor. Bir de program falan yüklerken çok sıkıntı çeker miyim acaba, her dağıtımın programlara desteği aynı mı oluyor? Mesela "X dağıtımında bu uygulama desteklenmez ama Z dağıtımında desteklenir" gibi. Teşekkürler tekrardan.

Mint'in Xfce ortamını kullanabilirsiniz.

Windows 10'dan daha hafiftir Linux Mint her türlü daha iyi performans alırsın ama oyun tarafında Mint iyi değil diye biliyorum şahsen zorin kullanmıştım Windows'tan kat ve kat daha kötü performans almıştım.

Edit: Farklı Launcher kullanmıştım şimdi hatırladım muhtemelen o yüzden performans farkı oldu.

Zaten çoğu kişi demiş ben de Linux Mint diyeceğim. Ortam olarak şahsen Cinnamon tercih ederim ancak kaynak tüketimi minimum olsun falan diyorsan Xfce tercih edebilirsin.

Mint ile başlayıp KDE Fedora'ya geçmiştim kullanım olarak bence Fedora daha rahat ancak uygulama destekleri falan derken Debian tabanlı herhangi bir dağıtım daha avantajlı. KDE Fedora'dan sonra KDE Neon'a geçtim Fedora'da aldığım keyfi alamadım şahsen.

En son Deepin kurdum onu kullanıyorum şu ana kadar pek sorunla karşılaşmadım hoş.

Debian ya da Fedora tavsiye ederim. Debian tabanlı distrolarla uğraşmak yerine baştan Debian öğrenirsen daha sonra istediğine kolayca geçersin. Fedora için de aynısı geçerli.

Kali gibi belli bir amaç için özelleşmiş distrolardan ya da PikaOS gibi yeni çıkmış distrolardan uzak durun. Hatta kaçın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…