Sırasıyla sorularınızı cevaplayacak olursam:
1) Evet, Steam direkt destekleniyor ve Epic Games'i Heroic Games Launcher ile kullanabilirsiniz.
2) Evet, LibreOffice işinizi görecektir.
3) Oyun olarak özellikle bir dağıtım önermek yanlış olur ama paketlerinin güncelliğinden Arch bir tık daha iyi performans gösterir diye düşünüyorum. Arch ile geçmenizi önermem, zor gelebilir. Ondan dolayı size önerim Zorin OS tercih etmeniz.
Debian/Ubuntu tabanlı olarak MX Linux (özellikle de KDE sürümü), Arch olarak da EndeavourOS önerebilirim.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Zorin Os ile ilgili bir video izledim ve çok hoşuma gitti, hem Windows'u andırıyor hem de kişiselleştirilebiliyor Zorin Os'u kuracağım. İyi sosyaller.Hocam ben linuxda çok deneyimli değilim ama duyduğum kadarıyla cevaplayayım.
1- Kendi desteklediği çoğu popüler oyun var, fakat diğer oyunların çoğu için Wine veya Proton kullanman gerekiyor.
Linux'a destek sağlamayan bazı online oyunlar bildiğim kadarıyla oynanamaz durumda. Bu yüzden özellikle bir oyun oynamak istiyorsan yüklemeden önce o oyunu araştırsan iyi olur.2- Office programı alternatifi olarak Libreoffice var ama microsoft office kadar iyi değil, belki daha bilgili olan birisi biliyordur.Nvidia resmi olarak destek sağlasa da sıkıntı yaşaman olası ayrıca Android emülatör kullanma planın varsa android studio dışında Nvidia ile uyumlu çalışan bir program yok.
3- Oyun olarak özel işletim sistemi gerektirmiyor, fakat hazır olarak gelen Pop OS veya Garuda kullanabilirsin. Tavsiyem Arch Linux gibi bir dağıtıma geçmemen çünkü sadece kurması ve sürekli kendini bozmasını düzeltmen için günlerini ve saatlerini harcaman gerekecek. Fedora, Linux mint veya Zorin OS gibi daha kullanıcı dostu bir işletim sistemi daha iyi olur.
Bilgiler için teşekkür ederim, Office'e özel bir ilgim yok, sadece basit işler için kullanıyorum zaten onun için LibreOffice varmış.KDE Neon, modern, erişilebilir ve basit bir dağıtım.
Steam ve birçoğu oyun Linux'ta oynanılabilir durumda paylaştığım ProtonDB sitesi üstünden kontrol edebilirsin. Native, platin ve altın çalışıyor demektir.
Ama eklemeden geç miyim Epic Games native bir başlatıcı bulundurmuyor, onun yerine topluluk tarafından geliştirilen Heroic Games Launcher'ı kullanabilir ya da benim de tercih ettiğim Bottles ile WINE uyumluluk katmanını kullanarak Windows portunu çalıştırabilirsiniz.
Ofis için Microsoft Office'e bağımlıysanız office.com ile tarayıcıdan kullanabilirsiniz.
Login | Microsoft 365 Copilot
Collaborate for free with online versions of Microsoft Word, PowerPoint, Excel, and OneNote. Save documents, workbooks, and presentations online, in OneDrive. Share them with others and work together at the same time.www.office.com
Şu anda Zorin Os üzerinden yazıyorum. Linux hoşuma giderse kesinlikle ileriki zamanlarda değerlendireceğim, teşekkür ederim. (Hala Windows 10 gözüküyor)Arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş o yüzden dağıtım önerisinde bulunayım. Zorin OS ilk etapta Windows'a benzerliği ile rahatlıkla kullanabileceğiniz bir dağıtım olacaktır. Biraz alıştıktan sonra mutlaka KDE Neon denemenizi öneririm. Ben Windows sonrası KDE Neon geçtim ve inanılmaz zevkli bir dağıtım.