Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Apt install olayı Windows'a da geldi. Adı "winget" Microsoft Store üzerinden bulabilirsiniz. Yani bu Linux'un avantajı değil 2 platformda da var. Sistemleri yüksek insanlarda kaynak tüketiminin pek sorun olacağını sanmıyorum ve ekranı kaplayan bir program açıldığında Rainmeter'ın kapanmasını sağlayan bir seçenek var. Evet W11 zaten stabil değil. Edge kaldırma zorluklarında katılıyorum size. Yine az önce söylediğim gibi şimdilik ana bilgisayarda Linux kullanılmaz bence. Ben yan bilgisayarımda kullanıyorum. Ama uygulama & oyun desteği büyürse neden olmasın?
Güncelleme konusuna ne diyorsunuz peki?

Güncelleme konusunda haklısınız hocam. İşkence resmen. Linux bir yeniden başlatmayla çözüyor işi.
Linuxa geçince mağara adamı olduğunu anlıyorsun Windows'ta.

Linux kullanıyorum zaten. Ve alakası yok.

Son düzenleme:
İşinde gücünde olan çoğu kişinin, kişisel bilgisayarında yapacağı işini karşılamaya Linux yetmediği için olabilir.

Apt install olayı Windows'a da geldi. Adı "winget" Microsoft Store üzerinden bulabilirsiniz. Yani bu Linux'un avantajı değil 2 platformda da var
Hayır, hala Linux'un avantajı. GNU/Linux'taki paket yöneticilerinde kütüphanelerin ortak kullanılmasını sağlamak gibi bir sürü önemli özellik var. Winget ise setupları indirip kurmak veya Microsoft Store'dan bir şeyler kurmaktan başka bir işe yaramıyor ve Windows, altyapısı yüzünden asla GNU/Linux'taki gibi bir paket yöneticisine sahip olamayacak.

Sistemleri yüksek insanlarda kaynak tüketiminin pek sorun olacağını sanmıyorum
Sorun oluyor. Hem de nasıl sorun oluyor. Windows'un yüksek kaynak kullanımı GNU/Linux'a tamamen geçmemdeki sebeplerden sadece bir tanesiydi.(Özelleştirme yazılımlarının kaynak kullanımından bahsetmiyorum, Windows'un kendisinin kaynak kullanımından bahsediyorum.)

Sistemleri yüksek insanlarda kaynak tüketiminin pek sorun olacağını sanmıyorum.
Oluyor. Yepyeni bilgisayari 5 yillik bir bilgisayarin performansina cevirmesiyle Windows, performans konusunda berbat. Zamaninda i7-6700HQ'ya sahip eski bilgisayarimi sanki Pentium 4 kullaniyormusum gibi yavaslatan da Windows'tur. GNU/Linux'a gecince her şey rahatladi.

Apt install olayı Windows'a da geldi. Adı "winget" Microsoft Store üzerinden bulabilirsiniz. Yani bu Linux'un avantajı değil 2 platformda da var.
Winget, setuplari CLI uzerinden kurmak disinda bir şey yapmiyor. Bu kadar basit dusunmeyin paket yoneticilerini.

Sıradan bir son kullanıcı için daha komplike çünkü, son zamanlarda daha da basit hale gelse de, Windows hiç bilgisayardan anlamayan veya çok az anlayan kişiler için daha uygun.

Linux'da dağıtımdan dağıtıma değişir fakat değişik hatalar alabilir, bunların çözümünü genellikle İngilizce aramak durumunda kalabilirsiniz. Linux'un zor yanı benim için önemli değil kullanırım diyenler için de oyunların tamamının olmaması veya stabil olmaması nedeniyle Windows'da devam ettiğini düşünüyorum.

Tamamen Arz/Talep meselesi, hangi işletim sistemine ihtiyacın varsa onu kullan bugün zaten güncel donanımlar ile Windows'a bir performans sorunu yok. Daha düşük donanım ile internette dolaşmak isteyen kişiler için kesinlikle bir Linux dağıtımını tavsiye ederim.

Sıradan bir son kullanıcı için daha komplike çünkü, son zamanlarda daha da basit hale gelse de, Windows hiç bilgisayardan anlamayan veya çok az anlayan kişiler için daha uygun.
Windows'ta sürücü kurmak için uğraşmak veya güncellemelerle uğraşmak bilgisayardan anlamayan kullanıcı için daha mı kolay?

Linux'a kıyasla evet daha kolay. Sürücü kurmak için uğraşmak, güncellemelerle uğraşmak dediğiniz nedir ki? Bir iki tıklama yapıyorsunuz ekranda.
Windows'ta işin esnasındayken zorla güncelleme yapmak istemesi, hata olduğunda hatanın tam olarak ne olduğunu bilmeyip hata kodu verirse gidip araştırman, basit bir kullanıcı için bile güçlü donanım istemesi vs. diye sayabilirim. Sanki Windows kendisi ile çelişiyormuş gibi gelmedi mi ? Windows basit ama akl-i selim ve hata çözme bilgisi olmayanlar bile afallayabilir, hiçbir sistem o kadar kullanıcı dostu değil, biraz bilgi birikimi gerekir. Hata kodundan örnek vermiştim, kullanıcı bunu araştırıp sonra verilen çözümü uygulamasını bilmesi gerekiyor. (bakın çözümü vermiş ama o da bilgi gerektiriyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…