Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

NT çekirdeği daha stabil ve güvenli olsaydı sunucularda, modemlerde, Mars'a gönderilen droneda ve daha bir sürü yerde Windows kullanırlardı. Neden kullanmıyorlar acaba.

Yapısal olarak dedim, dikkatli oku. NT yapısal olarak daha güvenilir fakat daha kompleks olan NT tarzı çekirdek kullanırken Linux ise basit ama güvenilirliği daha az olan UNIX yapısını kullanıyor. Ayrıca dediğinin ARM gibi RISC mimarilerine NT'nin uymaması neden oluyor.

POSIX gibi standartlar var işletim sistemi ve uygulama mimarilerinde. UNIX, BSD ve Linux bu standartlara uymaktayken bir tek Windows ortaya kendi saçmalığını çıkarıyor.

Windows NT POSIX'e tam uyumlu olmayan fakat uyumsuz da denilmeyecek şekilde bir kernel olarak geçer. NT'nin tam olarak ne olduğunu bilseydiniz bu tarz saçma sapan yorumlar yapmak zorunda kalmazdınız.

GNU/Linux dagitimlari kisa surede yuklenir ve zamanimizi calmaz.
Biliyorsanız evet. Bilmiyorsanız bir de öğrenmek için vakit ayırmanız gerek.
En baştan sistem kurmak, yedekleri geri yüklemek, gerekli programların Linux'da hangi alternatifleri olduğunu bulmak, sonra birde onları yüklemek, sistemi en baştan özelliştirmek derken bilmeyen biri olarak Windows'ta 1 günde yapacağınız şeyleri Linux'da öğrenmesi ile 2-3 günde belki daha fazlasıyla yaparsınız. Windows bu anlamda çok kolay. En basitinden yaşlı birine Windows kullanmayı öğretebilirsiniz ama Linux'ı öğretemezsiniz.
Burası teknoloji forumu, burada çoğu kişi Linux'ı seviyor ve kullanıyor ben dahil. Ama genele bakarsak çok fazla insan insan Google'a, Youtube'a falan girmek için kullanıyor işletim sistemlerini. Kimse basit işler için Linux öğrenmez. Bu tür insanlar için Linux zaman kaybı.

Genel bir cevaptı, bir önceki cevabımı genişletmek amacıyla yazdım.

Son düzenleme:
Yapısal olarak diyorsun, sanki kaynak kodunu görebiliyorsun NT'nin. Bomboş iddialar. Windows 10 IoT boşuna mı çıktı ARM'ye uymuyorsa? Uyuyor ama insanların umrunda değil Windows, dandik çünkü.
Windows NT POSIX'e tam uyumlu olmayan fakat uyumsuz da denilmeyecek şekilde bir kernel olarak geçer. NT'nin tam olarak ne olduğunu bilseydiniz bu tarz saçma sapan yorumlar yapmak zorunda kalmazdınız.
Saçma yorumlar yapanın kim olduğu belli. GNU/Linux'tan Windows'a portlanan çoğu uygulama da düzgün çalışmıyor zaten.

Son düzenleme:
Yapısal olarak diyorsun, sanki kaynak kodunu görebiliyorsun NT'nin. Bomboş iddialar. Windows 10 IoT boşuna mı çıktı ARM'ye uymuyorsa? Uyuyor ama insanların umrunda değil Windows.

Bir şeyin yapısını bilmek için kaynak koduna sahip olmaya gerek yok. OS yapısı hakkındaki bilgi eksikliğine veriyorum. Kısaca açıklayayım.

Windows NT aslında OpenVMS projesinden çıkanların Microsoft'a alınmasıyla geliştirilmiştir. Ben orada yapı derken çekirdeğin çalışma yapısından bahsettim. Ayrıca yazımın devamında Linux'un açık kaynak ve UNIX-like mimari olması nedeniyle daha hızlı sorunlarının çözüldüğünü de belirttim. VMS ne dersen bir bak derim çünkü yüksek ihtimalle bilmiyorsun.

Bak bu NT'nin örnek aldığı çekirdek yapısı:

Bu ise Linux'un çekirdek yapısı:

Demek istediğimi umuyorum ki anlamışsındır. Ben orada UNIX-like mimarisinin VMS'e göre daha basit ama daha az denetlemeli yapısına sahip olduğunu bu yüzden çekirdek yapısı olarak daha az güvenilir olabileceğinden bahsettim. Sen ise bunu düzgün okumadan hemen savunmaya geçiyorsun.

Ayrıca Windows 10 IoT NT'nin tam anlamıyla ARM'a geçiş yaptığını göstermez bu saçma bir iddia.

Demek istediğimi umuyorum ki anlamışsındır
Sen de şunu anlamıyorsun, bu kağıt üstünde anlattığın şeyler Microsoft geliştiricilerinin kapalı kaynak makarna kodunda işlemiyor. Bir dosya konumuna erişmekle mavi ekran alınan ve bu hatanın çözülmesinin de haftalar sürdüğü bir çekirdekten bahsediyorsun. Ki bu açık XP'den beri varmış.

Yapı dedim ama ben? Attığıma düzgünce bakabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…