Linux'tan nefret etmemin sebebi;
1-USB görmeme.
2-USB içini açamama.
3-çok düşük okuma-yazma süreleri.
4-bir dosyayı masaüstüne taşıyamama.
5-ayrıştırma hatası.
6-çoğu oyunları desteklememesi.
7-ISO dosyası yazamama.
8-çok yavaş açılma-kapanma süreleri.
9-Linux'tan Windows'a geçmek işkence.
10-RAM yanlış algılama (Windows'ta 5,9 GB algılıyor, Linux ise 5,8 GB algılıyor)
11-verilerimin silinmemesi için kurulumunda çok uğraşımlar.
Bu sorunların çoğu bende oldu herkeste olmayabilir ama bana göre işkence. Bir daha yüklemem. Bir daha yüklersem adım miraç değildir ımzama'da yazdım!
Soylediklerinin hata olmasi komik ama 7 8 sayfa konuda ugrastigim icin konduramadim hocam, kuzenin yazmistir umarim.Linux'tan nefret etmemin sebebi;
1-USB görmeme.
2-USB içini açamama.
3-Çok düşük okuma-yazma süreleri.
4-Bir dosyayı masaüstüne taşıyamama.
5-Ayrıştırma hatası.
6-Çoğu oyunları desteklememesi.
7-ISO dosyası yazamama.
8-Çok yavaş açılma-kapanma süreleri.
10-RAM yanlış algılama (Windows'ta 5,9 GB algılıyor, Linux ise 5,8 GB algılıyor)
11-verilerimin silinmemesi için kurulumunda çok uğraşımlar.
Bu sorunların çoğu bende oldu herkeste olmayabilir ama bana göre işkence. Bir daha yüklemem. Bir daha yüklersem adım miraç değildir İmzama'da yazdım!
@Linuxginar hocam üzgünüm ama kullanamayacağım bu hatalar çıkmasaydı Linux kullanmaya devam edecetim Windows kullanmayacaktım.
@Umut Nas ne oldu hataları söyleyince komik mi sayılıyor çoğu bende oldu sizde olmayabilir komik olan ne hayırdır?
Kullandığınız dağıtım neydi?
Paket ayrıştırma hatasını gidip de .deb uzantılı yerine .APK açarsanız alırsınız
Oyun olarak hangi oyunlar gidip de Valorant oynamaya kalkışmayın. Wine'ya da Steam'den istediğiniz oyunu oynayabilirdiniz.
Çok yavaş açılma kapanma mı? Dalga mı geçiyorsunuz? @The Shorekeeper
ISO dosyasını yazamama sorunu yok. Kendim Arcolinux kullandım. İster balenaEtcher ister kendi USB yazma programı var.
Masaüstü görünürlük kapalı ise isteseniz de taşıyamazsınız.
Linux'tan Windows'a geçmek işgence değil kendim daha dün sorunsuz geçiş yaptım Windows'a.
Verilerinizi yedeklerseniz diskte ayrı bir bölüm hazırlarsanız verilerinize zarar gelmez zaten.
Soylediklerinin hata olmasi komik ama 7 8 sayfa konuda ugrastigim icin konduramadim hocam, kuzenin yazmistir umarim.
3 tane hata olmayan var, cok yavas dedigini de anlaamdim distrodan distroya degisir 6 saniyede acilan distro gordum.
Oyunlari desteklemesi gelisiyor, amaci oyun degil zaten.
Ayristirma hatasini biraz AC, konusunu AC.
Olta sallamadan balik tutulmuyor.
Linux Mint Cinnamon.
1-USB görmeme.
2-USB içini açamama.
lsblk ile USB belleğin adını öğrenip bir klasör açıp oraya Mount edip kullanırdın.3-çok düşük okuma-yazma süreleri.
4-bir dosyayı masaüstüne taşıyamama.
8-çok yavaş açılma-kapanma süreleri.
Dosya yöneticisinde USB görünmese en kötü ihtimallsblkile USB belleğin adını öğrenip bir klasör açıp oraya Mount edip kullanırdın.
Bende gayet hızlı ne kadar garip.
Hangi masaüstü ortamını kullandığına bağlı. Ne kullandığını bilmiyorum.
Bilgisayarımın 7 saniyede açılması dışında sorun yok.
Yeni bir şey denediğinde onun tüm her şeyini tak diye çözemezsin. İşkence değil, ilk başlardaki kullanıcı için uğraştırıcı.
RAM'i yanlış algıladığını nereden biliyorsun? Belki de Windows yanlış algılıyor. Buna hata demen garip.
Keşke Manjaro'ya da Ubuntu gibi dağıtımları deneseydiniz. Hatta direkt Arcolinux kurarak bir daha deneyimlemeye ne dersiniz?
Linux dağıtımları okuma yazma konusunda daha hızlı geldi bana. 0.3 saniyede ISO yazmışlığımı da eklemeden gidemem.
Hocam isterseniz video atayım Linux'ta Windows 11 ISO'sunu müzikler klasörüne taşıdığım zaman ilk 1.0 GB'a kadar 100 MB/s yazıyor sonra yavaş yavaş 2,0 MB/s'na kadar düşüyor. Windows'ta sabit 100 MB/s yazıyordu.
Linux Mint Cinnamon kullanıyordum hocam.
Windows'ta;
Linux'ta;
Linux dağıtımları okuma yazma konusunda daha hızlı geldi bana. 0.3 saniyede ISO yazmışlığımı da eklemeden gidemem.