Manjaro Xfce kullanıyorum. ThrottleStop kurulabilir mi? Alternatifleri var mı?
Hocam size bir şey sormak istiyorum. Benim bilgisayarım Acer Nitro 5 an515-52 ben bilgisayarımın termal macununu değiştirdim sıcaklık değerlerim şuan normal fakat diğer bilgisayarlar ile arasında bir şey fark ettim. Benim bilgisayarımın aynısına sahip olan bir kişi oyunda bilgisayarı 95 dereceyi görse bile FPS Drop yemiyorken ben FPS drop yiyorum diğer hangi bilgisayarlara baktıysam 95 derece oyun oynatıyor fakat FPS drop yaratmıyor benim bilgisayarımda ise 95 dereceye geldiği anda FPS 15 20 ye düşüyor bilgisayar işlemci gücünü kısıyor soğutmak için. Bunu nasıl ayarlayabilirim diğer bilgisayarlardaki gibi hani 95 dereceyi geçmesin ama aynı zamanda FPS dropta yaratmasın stabil bir şekilde oynatsın istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Maalesef Linux'ta ThrottleStop yok ancak islemcinin MSR registerlari uzerinde degisiklik yaparak elde edebilirsin.
ThrottleStop ile auto-cpufreq'in bir alakasi yok aslinda.Auto-cpufreq adında bir paket yükledim. İşlemcim tam istediğim gibi çalışıyor. Ben böyle çözdüm.
Linux'ta su anlik bunun icin bir cozum yok. Onceki mesajimda soyledigim gibi Windows'ta ThrottleStop'u bir debugger ile izleyip hangi cpu registerlarini degistirdigini ogreneceksin ardindan Linux'ta wrmsr komutunu kullanarak msr degerini degistireceksin.Hocam size bir şey sormak istiyorum. Benim bilgisayarım Acer Nitro 5 an515-52 ben bilgisayarımın termal macununu değiştirdim sıcaklık değerlerim şuan normal fakat diğer bilgisayarlar ile arasında bir şey fark ettim. Benim bilgisayarımın aynısına sahip olan bir kişi oyunda bilgisayarı 95 dereceyi görse bile FPS Drop yemiyorken ben FPS drop yiyorum diğer hangi bilgisayarlara baktıysam 95 derece oyun oynatıyor fakat FPS drop yaratmıyor benim bilgisayarımda ise 95 dereceye geldiği anda FPS 15 20 ye düşüyor bilgisayar işlemci gücünü kısıyor soğutmak için. Bunu nasıl ayarlayabilirim diğer bilgisayarlardaki gibi hani 95 dereceyi geçmesin ama aynı zamanda FPS dropta yaratmasın stabil bir şekilde oynatsın istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Linux değil hocam sistemim windows 10. Windows da Acerin kendi yazılımıyla vs yapabileceğim birşey varmı?ThrottleStop ile auto-cpufreq'in bir alakasi yok aslinda.
Linux'ta su anlik bunun icin bir cozum yok. Onceki mesajimda soyledigim gibi Windows'ta ThrottleStop'u bir debugger ile izleyip hangi cpu registerlarini degistirdigini ogreneceksin ardindan Linux'ta wrmsr komutunu kullanarak msr degerini degistireceksin.
Linux değil hocam sistemim Windows 10. Windows da Acer'in kendi yazılımıyla vs yapabileceğim bir şey var mı?
BD prochot dediginiz o 95 dereceye geldiğinde işlemci gücünü kısması için olan tik değilmi?Hayir maalesef Windows'da yapabilecegin tek şey ThrottleStop acip BD Prochot tikini kaldirmak oyle de duzelmiyor ise BIOS modlama yapabilirsin. Ama gunumuz BIOS'lari modlaninca genelde SPI programlayicisi ile flaslanabiliyor sadece.
GPU sicakligi yukseldiginde islemci hizini dusurmemesi icin.BD prochot dediginiz o 95 dereceye geldiğinde işlemci gücünü kısması için olan tik değilmi?
GPU sıcaklığım fazla yükselmiyor GTA 5 gibi oyunlarda 64-65 derecelere çıkıyor maksimum fakat işlemci sıcaklığım 88-90 derece oluyor bende o yüzden sordum. Ekran kartı sıcaklığının işlemciyi etkilediğini biliyorum ama o kadar çok etkilemez sanıyorum etkiliyor mu hocam?GPU sicakligi yukseldiginde islemci hizini dusurmemesi icin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.