Linux'da Java çalışır mı?

ViolinTR

Hectopat
Merhaba, bir o kadar Linux kullandım ve kodlamaya karar verdim. Ve başlangıç olarak ise Java dilini uygun gördüm. Sorum da şu Linux işletim sistemi kullanırken Java öğrenmek istiyorum. E-Windows olmadığı için de herhangi bir sorun çıkar mı?

Çıkmaz hocam. Java ve IntelliJ IDEA kullanarak Java ile projeler yapabilirsiniz. Hangi dağıtıma geçiyorsunuz?

Sorun yaşamazsınız. Kullanacağınız dağıtımın depolarında %99 Java paketleri vardır. Kolayca kurarsınız.

Çıkmaz hocam. Java ve IntelliJ IDEA kullanarak Java ile projeler yapabilirsiniz. Hangi dağıtıma geçiyorsunuz?

Hocam distro hopping var ben de henüz karar veremedim. Görünümü hoş ve ayrıca stabil olan bir dağıtım seçmek istiyorum. Ama aklım ise biraz daha zor arch vs tarzı dağıtım kurmamı istiyor.

Hocam distro hopping var ben de henüz karar veremedim. Görünümü hoş ve ayrıca stabil olan bir dağıtım seçmek istiyorum. Ama aklım ise biraz daha zor arch vs tarzı dağıtım kurmamı istiyor.
Stabillik olarak Debian önerebilirim. Arch istiyorsanız ve Arch'a yeni başlıyorsanız bir sanal makinede deneyebilirsiniz, veya Arch tabanlı ve kurulumu kolay olan dağıtımları (bkz. EndeavourOS) inceleyebilirsiniz. Görünüş için de Hyprland WM'i veya KDE'yi inceleyebilirsiniz.

Hocam birçok kez KDE kullandım iyi özelleştirebiliyorum fakat gönlüm Hyprland da ama biraz sıkıntı o kısa yollarına alışmam gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…