Linux'da RAM değiştirme süreci

Triao

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar laptopta Linux Mint 21 sürümünü kullanıyorum ve 4 GB olan RAM'imi 16 GB yapmak istiyorum ancak anakartımın desteklediği maksimum RAM MHz'sini bilmiyorum çeşitli programlar denedim CPU-X ("leş bir program") dmidecode, ancak hiçbirinde anakartın desteklediği MHz'sini bulamadım ( RAM 1333MHz DDR3 )
Acaba şöyle düşünüyorum da RAM'leri anakartla aynı hızda mı veriyorlar? Cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Arkadaşlar selamlar laptopta Linux Mint 21 sürümünü kullanıyorum ve 4 GB olan RAM'imi 16 GB yapmak istiyorum ancak anakartımın desteklediği maksimum RAM MHz'sini bilmiyorum çeşitli programlar denedim CPU-X ("leş bir program") dmidecode, ancak hiçbirinde anakartın desteklediği MHz'sini bulamadım ( RAM 1333MHz DDR3 )
Acaba şöyle düşünüyorum da RAM'leri anakartla aynı hızda mı veriyorlar? Cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.
İşlemciniz nedir? Çoğunlukla işlemciye bağlıdır.

Ekran Görüntüsü - 2023-02-23 17-37-13.png

Maksimum 16 GB destekliyor bu işlemci. 1066 MHz veya 1333 MHz takılabilir.

@Triao, Takabileceğiniz RAM, anakarta değil işlemciye bağlıdır. Zira anakart işlemci için üretilir, anakart için işlemci üretilmez. Bazı laptop anakartlarında RAM'ler gömülü olacağından değiştirmek mümkün olmayabilir, ancak işlemcinin eskiliğine bakaraktan lehimli konseptlerin o zamanlar uygulanmadığı var sayılabilir.

Eki Görüntüle 1679390

Takabileceğiniz RAM, anakarta değil işlemciye bağlıdır. Zira anakart işlemci için üretilir, anakart için işlemci üretilmez. Bazı anakartlarda RAM'ler gömülü olacağından değiştirmek mümkün olmayabilir, ancak işlemcinin eskiliğine bakaraktan lehimli konseptlerin o zamanlar uygulanmadığı var sayılabilir.

Nereden öğrendin bu arada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1679390

@Triao, takabileceğiniz RAM, anakarta değil işlemciye bağlıdır. Zira anakart işlemci için üretilir, anakart için işlemci üretilmez. Bazı anakartlarda RAM'ler gömülü olacağından değiştirmek mümkün olmayabilir, ancak işlemcinin eskiliğine bakaraktan lehimli konseptlerin o zamanlar uygulanmadığı var sayılabilir.

Ee biz niye o zaman PC toplarken anakartın ne kadar RAM desteklediğine bakıyoruz ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı