Linux'da uygulama kıtlığı olması

@706111 Bana tek lazım olan şey görüntü boyutlarını pırtıklayabilmek. Kdenlive, proje dosyalarının boyutlarını şablon görüntü boyutuna sığdırıyordu. (Ayrıca flickering yapıp durduğundan öğrenmeye de uğraşmadım)

Flowblade'in Github sayfasında bu istediğim özelliğin olduğu yazıyor. Kurdum, segmentasyon hatası verdi. Onu pırtıklıyorum şu an, bakalım...

Çok profesyonel bir amacım olmadığından ufak tefek şeyleri kuruyorum. Yoksa Davinci de kurardım da 3 GB program kullanmak istemiyorum.

Render almadan önce render ayarları yaptığında "show advance" kısmında çözünürlük ayarları değişebiliyor.

Render almadan önce render ayarları yaptığında "show advance" kısmında çözünürlük ayarları değişebiliyor.
Yok o şekilde değil. Örneğin çalışma alanım 1000*1000, bendeki görüntü 2000*1000. Bunu 1000*500 olarak ekrana sığdırıyordu, ben 2000*1000 olmasını istiyorum, elletmiyor.

Yok o şekilde değil. Örneğin çalışma alanım 1000*1000, bendeki görüntü 2000*1000. Bunu 1000*500 olarak ekrana sığdırıyordu, ben 2000*1000 olmasını istiyorum, elletmiyor.
Onu maalesef bilmiyorum ve hiç denedim.

Linux'ta profesyonel video render arıyorsanız eğer

1. Da Vinci Resolve
2. Kdenlive
3. Olive.
1. Studio satın almazsanız Linuxta H264 yok.
2. Profesyonel değil, yanından bile geçemez. Altı üstü farklı bir encode presete sahip video renderlamak için bile yeni bir preset oluşturmak zorundaysanız o program profesyonel değildir.
3. Bilmiyorum

AppImage'da güzel bir çözüm değil, en başta indirdiğiniz bir AppImage sisteme .desktop olarak kayıt edilmiyor, bunu yapan bazı AppImagelar var, örneğin JetBrains Toolbox AppImage olarak yükleniyor ve ilk çalıştırılmada kendisini localde bir yere kopyalayıp birde .desktop dosyası oluşturuyor DE üzerinden arattığınızda kolayca bulunsun. Ancak bunu yapan başka bir AppImage görmedim, ve bunu yapmadıkları içinde yardımcı programlar var piyasada, AppImage Launcher gibi. Oysaki sizin tek isteğiniz Windows exelerinde olduğu gibi kurulsun, kısayolunu aramanın bulabileceği bir yere kopyalasın ve kullanmaya başlayın, ama yok. Üstelik bazı zamanlar yeni bir Linux kurulumunda AppImage'ı çalıştıramıyorsunuz bile ve yeni bir kullanıcı olarak neden çalışmadığını da anlamıyorsunuz, ilk sebebi execute izninin verilmemiş olması oluyor. O izni verdikten sonra yine çalıştıramayabilirsiniz çünkü sistemde fuse2 yüklü olmayabilir, bunu da anlamak için terminale gitmek zorunda kalıyorsunuz. Ha birde bütün bunların ardından AppImage bir imaj olduğu için bütün bağımlılıklar şunlar bunlar kendi içinde, yani açılmadan önce bunları çıkartması gerek, bu da normal bir programa göre biraz daha yavaşlatıyor onu. Kullanışlı değil.

Çok eski değilse neredenyse her OS'ta Appimage çalışıyor. Appimage'de bir yöntem, ayrıca Menu Editor ile launchera kaydedebilirsin kolayca.
Kaydetmeden shurtcut, dosya gezginine sağ tık yapıp shortcut da oluşturursun yani.

Sonuçta Windows'ta da portable ürün indirdiğinizde o da bir dizinde oluyor. Başlatta bulunmuyor.

KdenLive projen büyüklüğüne ve karmaşıklığına göre seçim yapılabilecek bir araç. İçinde güzel effektleri vardır ve araçları vardır. Codecler yeterli ve ön ayarları kolayca yapılabilir.

Biraz uğraşmamız gerekiyor diye bu programın yapabileceklerini göz ardı etmemiz gerekiyor bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşte sorunda burada ya, exeye karşılık appimage öneriliyor ancak appimage direkt olarak exenin karşılığı olamıyor. Neden menu editor kullanmam gereksin mesela? Windowsta portable bir şey indirdiğimizde de aynı olay olmasının alakası bile yok, Windowsta exe çalıştırırken portable bir şey indirmek çoğu zaman bir tercih, Linuxta exenin karşılığı olduğu söylenen appimage sizi portable kullanmaya zorluyor. Biraz uğraşmanız gerekiyor diye bir programı göz ardı edebilirsiniz evet, çünkü bu biraz biraz uğraşlar Linuxta bütün programlarda başınıza geldiği için sürekli uğraşmış oluyorsunuz.

O da bir çözüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…