Linux'da uygulama kıtlığı olması

Android kullanan insanlar Linux'ta paket yöneticisi kullanmayı "anlamıyorlar" niye acaba.

Ben çoğu uygulamayı Flatpak olarak kuruyorum, kullanımı daha basit oluyor. Android çalışma mantığına benziyor bayağı Flatpak.

Özellikle Flatpak uygulamalarının dosyaları bildiğin Android gibi.

GIMP video düzenleyici değil. Kdenlive kullanabilirsin.

GIMP video düzenleyici değil. Kdenlive kullanabilirsin.
Farklı kategoriden de olsa örnek vermek için yazmıştım.
KDEnlive'yi ilk kurduğumda bağımlılıktan mıdır repodan mıdır bozuk bir şey indirmişim. Konuyu da ona alternatif bulamadığımdan dolup açtım. Flatpak sürümü on numara çalışıyor

Kdenlive'ı uygulama mağazasından indirmene gerek yok. Web sitesinden rahatça indirip kurabilirsin. Zaten çözmüşsün ama yine de demek istedim.

Kdenlive'ı uygulama mağazasından indirmene gerek yok. Web sitesinden rahatça indirip kurabilirsin. Zaten çözmüşsün ama yine de demek istedim.

Ben Steam ve Discord'u web sitesinden yüklüyorum hep.

Discord'un da geliştiricileri iki el ile bir baltaya sap olamıyorlar. Güncelleme gelince ikide bir .Deb indirtiyorlar.

Flatpak gelişirse belki Repo'ların yerini alabilir. Böylece sistemde ek işletim sistemi gibi Flatpak bağımlılıkları taşımayız.

Hemde bağımlılık cehennemi ortadan kalkmış olur.
İkisi çok farklı şeyler Flatpak repoların yerini tamamen alamaz.

Son düzenleme:
Sen de Linux kullanma? OS X ya da Windows kullan. Kimse kafana silah dayamıyor ve Windows ve OS X Linux'dan çok daha iyi. Hani şu gömdüğünüz şey..

Adobe gibi şirketler Apple ve microsoftan para koparmaya çalıştıkları için Linux'a gelmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…