Linux'de oyun oynarken PC daha az ısınıyor

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10'dan Linux Mint'e geçiş yaptım. Steam üzerinden oyun oynarken Windows'da CPU 70-80 arasındayken GPU 80 derecelerdeydi. Linux Mint kullarnıken CPU: 60'ı geçmiyor, GPU'da en fazla 70 oluyor. Neden Linux'de daha az ısınıyor?

MangoHud üzerinden sıcaklıkları görüyorum.

Denediğim oyunlar: Cyberpunk 2077, Elden Ring, RDR 2.

Son düzenleyen: Moderatör:
GNU/Linux, Windows'a göre daha az arkaplan hizmeti çalıştırdığı için Linux'ta sistem kendini daha az yoruyor. Oyunla değil işletim sisteminin arkaplanda yaptıklarıyla alakalı bu durum.

Windows oyunu oynatıp Microsoft'ta bilgilerini verip trilyon tane biri bile (söylersem ban yerim) yaramaz hizmet çalıştırıyor fakat Linux sadece oyun oynatıyor.

GNU/Linux, Windows'a göre daha az arkaplan hizmeti çalıştırdığı için Linux'ta sistem kendini daha az yoruyor. Oyunla değil işletim sisteminin arkaplanda yaptıklarıyla alakalı bu durum.
Windows oyunu oynatıp Microsoft'ta bilgilerini verip trilyon tane biri bile (söylersem ban yerim) yaramaz hizmet çalıştırıyor fakat Linux sadece oyun oynatıyor.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Son olarak şunu sormak istiyorum. Ben uygulama mağazasından goverlay’i kurup açtım ve çalıştı. Normalde ayrıca mangohud kurmak gerekiyor mu yoksa goverlay kurunca mangohud otomatik olarak yükleniyor mu ?

Paket yöneticisinden paket yöneticisine değişir. Bir dağıtım birbirinin bağımlılığı olarak ekler diğeri eklemez. İkisini de kurmanız doğru olan. Normalde ayrıca kurmak gerekiyor.

Benim bildiğim her ikisi de ayrı ayrı kurulmalı. Bu arada ben goverlay kullanmıyorum çünkü gerek yok. Burada detayları anlatmıştım: Kolayca MangoHud kurmak

Paket yöneticisinden paket yöneticisine değişir. Bir dağıtım birbirinin bağımlılığı olarak ekler diğeri eklemez. İkisini de kurmanız doğru olan. Normalde ayrıca kurmak gerekiyor.
Benim bildiğim her ikisi de ayrı ayrı kurulmalı. Bu arada ben goverlay kullanmıyorum çünkü gerek yok. Burada detayları anlatmıştım: Kolayca MangoHud kurmak
İnternette araştırınca şöyle bir yazı buldum.

“apt ( Advanced Packaging Tool ), Debian Linux ve diğer Debian tabanlı dağıtımlardaki paket yükleme ve bağımlılık yönetimi aracıdır. Debian paket yükleyicisi olan ‘ Dpkg ‘ üzerinde çalışır .

apt ile paketleri kurmanın yolu şudur: gerekli yazılım paketini ve buna ait bağımlılıkları indirir ve kurulumu gerçekleştirir.”

Bildiğim kadarıyla linux mint yazılım mağazasından indirmekle terminalden apt yazıp indirmek arasında fark yok. Bu şekilde bir uygulamanın bağımlılıklarınıda kurmuş oluyoruz sanırım.

Mağaza zaten arkaplanda paket yöneticisini kullanır. Terminal komutlarını çalıştırıyor yükle butonuna tıkladığınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…