Linux'e nasıl geçilir?

Ys.orj

Decapat
Daha fazla  
Son birkaç aydır Windows 11 canımı sıkıyor mesela Bluetooth'lu kulaklık takıyorum ayarlardan ses çıkışını kulaklık yapmak için tam sürüm almalısın uyarısı alıyorum dosya yöneticisinde ISO dosya açmak istiyorum dosya yöneticisi donuyor kapatmak istiyorum bilgisayar felç kalıyor vs.
aklımda Linux'e geçmek var tek korkum internetten bazen Steam da olmayan oyunlar indiriyorum tek tıkla bazı oyunlarda Windows Linux seçeneği yok o sorun yaratır mı?
Bilgisayarı kullanma amacın genellikle oyun bazen kendi oyunlarımıda yapıyorum mini oyun onların Windows'ta çalışıp çalışmadığını nasıl test ederim PC de hem HDD hem SSD var aklımda SSD'ye Linux HDD'ye Windows kurma fikri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Valorant, Lol gibi oyunları Linux'ta çalıştıramazsınız. Ancak GTA, RDR gibi hikayeli oyunlar oynuyorsanız neredeyse hepsi çalışır. Eğer Linux'a geçmeyi isterseniz Fedora Linux KDE'yi tavsiye ederim.

Sabrınız varsa Linux kurun. Elbet bazı şeyler hafif sorunlar yapabilir. Her istediğinizi tek tıkla yapamazsınız. Bunu düşünerek kurun. Önce bir Dual boot kurun sonra severseniz tam kurmak size kalır. KDE çok güzel özelleştirme vesaire fakat çok hantal ve buglu. GNOME tabanlı bir şey kurabilirsiniz. Zorin OS gibi.

Oyunlara bakmak istiyorsanız https://www.protondb.com/ bu siteden bakın derecelendirmelerine.

Dual boot yaparak hem Linux hem Windows kullan o zaman. Nasıl geçilir sorusu saçma olmuş binlerce video var. Hangi dağıtımı önerirsiniz diye sorsan neyse de.

Hocam bu bahsettiğiniz sorunlar linux'ta daha fazla karşınıza çıkacak Windowsun otomatik yaptığı driver güncellemelerini sizin takip etmeniz gerekecek, yeri gelecek bluez bozulacak yeniden kurayım diyip uğraşacaksınız falan. Oyunların da linux için versiyonu yoksa oynayamazsınız.

Bence temiz bir format atıp windows'a devam edin. İlla denemek istiyorum derseniz sanal makinaya kurun.

Merhaba, kısaca günümüz oyun eğlencesi için Windows halen mecburi şahsi kanaatim. Ama internette gezinmek, video müzik açmak resim dosyaları ile oynamak(basitçe), basit ofis dokümanlarını açmak ya da ayarlamak amaçlı olacak şekildeki şahsi bir kullanım için Dual Boot yaparak Linux Mint'i kullanmanızı naçizane tavsiye ederim.

Linux'a geçişte ilk işletim sistemi olarak Mint'i seçmek, Windows'tan Linux'a geçişte sizi çok rahatlatacak ve komut veya ayar ile uğraşmanızı neredeyse sıfır düzeye indirecektir. Windows kullanımına çok yakın bir benzerliği var Linux Mint'in. Windows'unuzun Disk Yönetimi üzerinden, hızlı okuma yazması olan belleğinizden 40-50 GB boş yer açıp, buraya Linux Mint'i Dual boot olarak yüklerseniz, hem Windows'unuz kaybolmaz hem de makine her açıldığında kullanmak istediğiniz işletim sistemini seçerek kullanabileceksiniz.

https://linuxmint.com/download.php

Adresinden "Cinnamon Edition"u (eğer makine özellikleri düşük ya da eski bir makine ise Xfce Edition'u ) indirip, balenaEtcher'ya da Rufus ile USB yüklemesi olarak ayarlayıp, makinenizi bu USB üzerinden boot edip yüklemeyi yapabilirsiniz. Youtube'de mutlaka birisi baştan sona nasıl yükleneceğinin videosunu da çekmiştir. Detaylı izler, hazırlığınızı yapar, yüklersiniz.

Linuxte de troubleshooting yapman gerekcek. Windows'da calistiramadigin bluetooth zimbirtiyi Linuxte de calistiramayabilirsin.

Dual boot yapip ayni repoda oyununu her iki sistemde de test edebilirsin; Linux'te sorun yasadigin oyunlari oynamak icin de opsiyon olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…