Linux'la tanışmanızı hangi dağıtım sağladı?

Arch Linux, Hyprland ile başlamıştım.

Şu anda da NixOS kullanıyorsunuz muhtemelen. Çoğu kullanıcı için zor dediğimiz dağıtımları kullanmışsınız hocam.
Kullanıcı yorumlarına denk gelmediğinizi düşünüyorum. Acaba Windows'u silip Linux'a geçerken ne diyerek geçtiniz merak ettim.

Kullanıcı yorumlarına denk gelmediğinizi düşünüyorum.
Başlangıç için önerilmediğini gördüm ama uzun süredir programlama ile uğraştığım için sıkıntı yaşamadım. (Bluetooth hariç )

Acaba Windows'u silip Linux'a geçerken ne diyerek geçtiniz merak ettim.
Zaten işime gelmiyordu ürün anahtarım da iptal olunca geçişi yaptım.

Pardus.

Bir monitör devresini programlayabilmek için i2c programlayıcısına ihtiyacım vardı ama elimde herhangi bir i2c programlayıcısı yoktu ve olan cihazlar da pahalıydı.
Linux ile VGA portundan i2c çıkışı alabileceğinizi öğrendiğimde VGA çıkışı olan laptopuma Pardus kurup devreyi programlamayı başarmıştım.
Pardus ise bir süre o laptopta kaldı, daha sonra günlük kullanım için Linux Mint'e geçirdim.

Maalesef arch linuxla başladım. Linux canavarı bir arkadaşım kurmuştu bana. Ertesi güne bozdum, becerememiş olmayı kendime yediremediğim için Windows'a da dönmedim, Mint yükleyip devam ettim Şimdi yıllardır debian kullanıyorum.

Tam anlamı ile kullanmaya çalıştığım zaman Pardus. Wine kurmak bile işkenceydi.

Adı o zamanlarda Raspbian olan Raspberry Pi OS ile başladım. Yine RPi üzerinde Ubuntu Mate denemiştim. Küçük olduğum için ne olduğunu da bilmiyordum. Pandemi öncesinde de Windows'u bırakıp Debian'a geçtim.

Puppy Linux (fossapup64). Windows 2000 yüklü bilgisayarda kasmayacak işletim sistemi arıyordum ve bunu gördüm. Debian tabanlı olmasına rağmen garip bir şekilde dpkg ve apt yoktu. Hiçbir uygulama yükleyemediğim için silmiştim. Gerçek anlamda kullanmaya KDE Neon ile başladım. Şu anda hala KDE Neon kullanıyorum.

Bir PC dergisi Suse vermişti, ilk o zaman denemiştim Linux'u, yalnız live ortamında açmıştım, 2000'lerin başıydı sanırım. Temelli olarak Linux'a başlangıç yapmam 2022'de Pop! OS ile oldu, ilk göz ağrım haliyle. Şuan Mint XFCE ile devam ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…