Linux'ta bir gelecek görüyor musunuz?

Linux'ta bir gelecek görüyor musunuz?

• Evet, iyi yerlere gelebilir.

Oy: 29 55,8%
  • Emin değilim, gelede bilir? gelmeyede bilir?

Oy: 18 34,6%
  • Hayır, iyi yerlere gelebileceğini düşünmüyorum.

Oy: 5 9,6%

• Oy verenlerin toplamı
    52
Geleceği ne oranda yansıtır bilemem ancak örnek olması açısından 1997 yılında dünyanın en güçlü ilk 500 süperbilgisayarı arasında GNU/Linux kullanım oranı %0´dı. 20 yıl sonra, yani 2017 itibariyle dünyanın en güçlü süperbilgisayarı arasında GNU/Linux´un kullanım oranı %100. Yani hepsi GNU/Linux´u kullanıyor:

Sunucu bilgisayarlarında da benzer bir tablo mevcut. Sunucularda %96.4 GNU/Linux, %1.9 Windows ve %1.7 FreeBSD kullanılıyor.

Bundan 10 sene önce kimse bilemezdi ancak mobil sektörde Android/Linux cihazlar bugün akıllı telefon ve tablet bilgisayarların büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor.

Masaüstü bilgisayar kullanım oranlarının artması için bilgisayar üreticilerinin Windows tekelinden kurtulup GNU/Linux önyüklü PC modellerini ön plana çıkarması gerekiyor.

Zaten iyi yerlere gelmiş, sunucular, süper bilgisayarlar, Google, NASA dahi GNU/Linux kullanıyor, daha ne gibi iyi yerlerden bahsediyorsunuz?

Sanırım her eve girmesi açısından diyor.

Her eve girmemesi biraz da bizlerin alışkanlığından kaynaklanıyor.
Daha dün adama GNU/Linux'un Windows gibi bir işletim sistemi olduğunu anlatmaktan canım çıktı desem yeridir.
Windows'un kendisini bilgisayar, Chrome'u da işletim sistemi zannediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…