Çözüldü Linux'ta driver güncellemek diye bir şey var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AlyuNoyan

Centipat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde bilgisayarım Windows 11 de tam performansda çalışmadığı gibi birçok sorun yüzünden bilgisayarıma Linux Garuda KDE ragonized gaming edition yüklemek istiyorum ancak aklıma bir şey takıldı. Linux'da driver güncellenebiliyor mu? NVIDIA ekran kartı, dahili Intel ekran kartı, Wireless, Bluetooth gibi driverlar güncelleme geldiğinde çok basit bir biçimde güncellenebiliyor. Linux'da bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Linux'ta driverlar çekirdeğin içindedir, her çekirdek güncellemesinde sürücüler güncellenir. Kurmuş olduğunuz Nvidia sürücüsüne de her güncelleme geldiğinde güncellenir ve kendini çekirdeğe yeniden ekler. Sürücü güncellemeleri otomatiktir. Ayrıca Garuda, Arch tabanlıdır ve bu nedenle en son sürücüleri en hızlı şekilde alır. Sizden daha önce yeni sürücüyü kullanmaya başlayan dağıtım 'neredeyse' yok denebilir.

Yani sürücü güncellemesi, uygulama güncellerken kendi kendine yapılıyor. Bir şeye dokunmanıza gerek yok.
Linux'ta driverlar çekirdeğin içindedir, her çekirdek güncellemesinde sürücüler güncellenir. Kurmuş olduğunuz Nvidia sürücüsüne de her güncelleme geldiğinde güncellenir ve kendini çekirdeğe yeniden ekler. Sürücü güncellemeleri otomatiktir. Ayrıca Garuda, Arch tabanlıdır ve bu nedenle en son sürücüleri en hızlı şekilde alır. Sizden daha önce yeni sürücüyü kullanmaya başlayan dağıtım 'neredeyse' yok denebilir.

Yani sürücü güncellemesi, uygulama güncellerken kendi kendine yapılıyor. Bir şeye dokunmanıza gerek yok.

Çözüm
Anladım,sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Güncelleme ile yapılabilir Arch yapıyor otomatik senin yapman gereken max ekran kartı driverini indirmek.

Özel mülkiyet sürücü kullanıyorsan onun için güncellemeleri takip etmen gerekir. Genelde bu Nvidia GPU'lar oluyor.

AMD'nin açık kaynak GPU sürücüsü çok iyi olduğunda çoğunluk belki çok az özel mülkiyet AMD sürücüsüne başvuruyor.

Tabi tek GPU değil, ses sürücüsü de olabilir yada başka bir şeyler.

Genel olarak diğer birçok şey işletim sisteminin firmware güncellemeleri takip edilmeli. Genelde sistem güncelleme komutları yada güncelleme yazılımları ile otomatik güncellenir ama sürüm kontrol edilebilir.
Mesela Ubuntu için bu;

Çekirdek konusunda da stable çekirdekleri kullanmanı öneririm. İşletim sistemini daha kararlı çalıştırır.

Özel mülkiyet sürücü kullanıyorsan onun için güncellemeleri takip etmen gerekir. Genelde bu Nvidia GPU'lar oluyor.
Siteden .run dosyasıyla kurmadıysa güncelleme takip etmesine gerek kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…