Linux'ta hangi oyunlar oynanabilir?

Merhaba arkadaşlar,
Linux'ta hangi oyunları oynuyorsunuz? Benim bilgisayarım kötü. Linux kurabilir miyim, rahat kullanır mıyım? Linux her oyunu destekliyor mu?

LoL, Valorant, Roblox ve Linux desteklemeyen anticheatli oyunlar oynanmaz ancak diğer oyunlar oynanır.

ProtonDB Üzerinde Altın veya Platin olarak derecelendiren oyunlar çoğu zaman sorunsuz çalışır. Eğer oyun açılmassa steam oyun içi arayüzünü kapatın başlatma seçeneklerine gamemoderun %command% yazarak yine deneyin. Yine olmassa protondb'den oyununuzu aratın ve olası çözümlere bakın.

Bence Windows varken Linux'ta oyun oynamak anlamsiz biraz.

Nedenmiş? Steam'deki bütün oyunlar oynanabiliyor ve daha fazla performans alıyorsun araştırmadan yorum yapmayın.
Öyle bir şey olduğuna çok inanmamakla birlikte Steam'de Proton ile oyun oynamak, farklı farklı Wineprefix klasörü oluşturup diski çok tüketiyor.

Çok fazla performans alsak bile kaçınılmaz bir gerçek var, input lag olur yani.
Ama çok fazla performans olayı yüzde 90 yalan. Özellikle Spiderman, GoW, Dark Souls oyunlarında görüyoruz. Belki yerel FSR 2.0 olduğu için olabilir ama grafikleri çok kötü bozuyor o da.

Son düzenleme:

Bilmeden konuşmak ülkemizin en büyük sıkıntısı 1.si input lag çok daha az şahit olarak söylüyorum 2.si sadece 3 oyuından örnek vererek kendini düşürme git bak Linux vs Windows'a birçok oyunda Linux çok daha fazla FPS alıyor git forumlara bak 3. sü klasör falan oluşturmuyorsun protonla istediğin Steam oyununa giriyorsun disk misk de ayrı olarak tüketilmiyor bir insan bu kadar mı bilmeden Windows famboyu olur.

Yok ben fanboy değilim. DirectX'i Vulkan API'ye dönüştürüyor ya ondan dolayı input lag olur yani.

Yok ben fanboy değilim. DirectX'i Vulkan API'ye dönüştürüyor ya ondan dolayı input lag olur yani.

Yok olmuyor. Hatta input lag Linux'da çok daha az olur. Ayrıca proton Steam'in geliştirdiği oyunun kaynak kodlarını Linux'a ayarlayan bir şey öyle emülatör falan değil. İnput lagda Linux'da çok düşük olmasıyla bilinen bir şey. Bununla birlikte bütün Steam oyunları açılabiliyor. Bütün popüler oyunlar zaten şirketleri Linux'a çıkartıyor Steam'in desteğiyle ve Linux Windows'tan açık kaynaklı yazılım olduğu için çekirdeği de gelişmiş olduğu için yüzde 90 çok daha fazla performans gösteriyor oyunlarda. Örnek verdiğin oyunda bile Linux daha fazla FPS alıyor

Son düzenleyen: Moderatör:

Vallahi hocam ben FPS kaybı ve input lag yaşadım. Bir sürü insanda yaşamış. Ayrıca oyun oynamakta zor iş yani.

O yüzden Windows hala en iyisi oyunda. Şimdi bench'de izledim, yeni videolar. Yanılıyorumdur diye düşündüm ama yok öyle bir şey.

Güncel kernel da iyidir ama kernel yazmak kolay iş değil ve bunları hemen yazıp direkt dağıtmak da başka bir boyut. Bir şey diyemem tabii. Çok başka büyük konular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…