Linux'ta NVIDIA GPU undervolt ayarları doğru mu?

elroNNd

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Inno3D RTX 3060 12GB, Ryzen 5 5600, Asus PRIME B550M-A Wi-Fi II Anakart, Crucial Ballistix 2x8 GB 3200 MHz DDR4 Cl16 RAM
Meslek
Öğrenci
Şu anda Linux kullanmıyorum ama yakında geçeceğim. Ekran kartım RTX 3060. şu konuya denk geldim Reddit'te.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle şu değerler ile ilgilenmem gerekiyor.
Nvmldevicesetgpulockedclocks(device, 210, 1695)
Nvmldevicesetgpcclkvfoffset(device, 255)
(Bunlar attığım Reddit cevabındaki değerler)
Mevcut MSI Afterburner ayarlarımı bu scripte uyarlamak istiyorum. Kendi Curve'um bu şekilde.

1777MHz'de 875mv gelecek şekilde. Biraz matematik yaptığımda şu sonuçlara ulaştım.

Varsayılan değerler (MSI Afterburner ile default geliyor dolayısı ile kartımın default değerleri)
1777mhz@962mv
1597mhz@875mv

Undervolt sonrası olması gereken değerler (benim de şu an aktif sorunsuz kullandığım)
1777mhz@875mv
1597mhz@850mv

Python'a girmem gereken kendi hesapladığım değerler.
Nvmldevicesetgpulockedclocks(device, 210, 1777)
Nvmldevicesetgpcclkvfoffset(device, 180)

Basitçe 1777'den 1597'yi çıkardım ve 180 sonucuna ulaştım. Doğru mudur? Hata yaptığım bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası bunu anlayacak kadar teknik bilgim olmasa da NVIDIA ekran kartlarını Linux uzerinde cok kurcalamamak gerektiğini bilecek kadar deneyimim var. Bosverin bence hocam

Açıkçası bunu anlayacak kadar teknik bilgim olmasa da NVIDIA ekran kartlarını Linux uzerinde cok kurcalamamak gerektiğini bilecek kadar deneyimim var. Bosverin bence hocam
Fiziksel bir zarar vermediği sürece sorun yok.

Hobi amacliysa tabii ki. Ama gunluk kullandigim ve dosyalarimi sakladigim isletim sisteminin stabilitesini riske atmazdim. Çok basim ağrıdı bir ara bunlardan dolayi.

Eğer GPU undervolt yapamazsam günlük kullanım açısından Windows'a geri döneceğim. Benim için önemli bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…