Linux'ta oyun oynamak rahat mıdır?

Celal Şengirl

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, bilgisayarım eski bende bu durumda çoğu oyunda kasarak oynuyorum arkadaşım Linux gibi bir şey kullan dedi. Bu mantıklı mı? Pek bilgim yok, Linux ile oyun oynamak kolay mı? Mac'te olduğu gibi Steam oyunlarını indirmeme engel olur mu? Genel olarak Minecraft, GTA V'e Online temelli oyun oynuyorum. Sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, bilgisayarım eski bende bu durumda çoğu oyunda kasarak oynuyorum arkadaşım Linux gibi bir şey kullan dedi. Bu mantıklı mı? Pek bilgim yok, Linux ile oyun oynamak kolay mı? Mac'te olduğu gibi Steam oyunlarını indirmeme engel olur mu? Genel olarak Minecraft, GTA V'e Online temelli oyun oynuyorum. Sorun yaşar mıyım?
Linux ile oyun oynanır fakat Linux desteklemeyen oyunları oynayamazsınız.

Steam'de direkt olarak desteklenmeyen oyunları Proton aracılığıyla çalıştırabilirsiniz fakat stabil olup olmaması şans işi bir tık. Örneğin CB 2077'yi hiçbir sorun olmadan Wine ile acabildim fakat Snowrunner'da çok sorun yaşadım. GTAV'in düzgün çalıştığını söyleyenler var fakat Minecraft konusunda emin değilim.

Linux Mint'e geç bence. Tavsiye ederim. Ama sürücü sorunları yaşayabilirsin. Mesela bende çok eski NVIDIA 9600 GT ekran kartı var ve Linux'ta sürücüsü yüklenmiyor. Linux Mint'te sürücü yöneticisinde bunun sürücüsü çıkmıyor. Buna uygun sürücü NVIDIA'nın sitesinden indirilebiliyor ama ben bir türlü kuramadım, kurulmuyor resmen. Terminalde kurarken adım başı sorun yaşadım.

3-4 yıldır Linux kullanıyorum. Linux kullanmak Windows kullanmaktan çok çok daha zor bence. Mesela Windows'ta MSI Afterburner ve RivaTuner programını kolayca kurup kullanabiliyorsun. Basit. Linux'ta ise bunun alternatifi olan MangoHud programını kurmak ve yapılandırmak bilmeyen için imkansız bence. Nasıl yapılacağını öğrenmek lazım. Benim aylarımı aldı. Sonunda nasıl öğrendin dersen, YouTube'da karşıma bir video çıktı ve o video sayesinde öğrenebildim. Bu sadece bir örnek. Bunun gibi daha birçok şey yaşadım Linux kullanırken. Windows son kullanıcıya hitap ediyor, linux değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı