Linux'tan Windows'a geçince eskisine göre daha fazla performans alıyorum

thedekusmash

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
RAM
6 gb ddr3
SSD veya HDD modeli
hdd
Ekran kartı
intel hd 2000
İşlemci
celeron 847
Bu anlattıklarım benim emektar laptop için geçerli.
Linux'tan Windows 10'a geçtim dün. Windows 10'u Microsoft'un kendi sitesinden indirdim. Bloatware falan her şey var. Bir baktım HDD ile o kadar performanslı ki. Tarayıcıyı tıkladığım an açıyor şaka gibi. Başlat menüsüde öyle. Oyunlardaki performans neredeyse Windows 7 ve 8.1 ile aynı. Böyle devam ederse Windows 11 geçerim. Bu çok garip bir şey oldu. :D

Benim içinde aynısı olmuştu i5 480M sistemimde önce Arch sonra Mint denemiştim ama ikisi de Windows 10 kadar performans verememişti. İşlemci kullanımım boşta %40altına inmiyordu Linux'te. Windows'ta %5 görüyordu boşta en fazla.

Windows daha kullanıcı dostu bir OS Linux'a göre, tabii Linux'da yapabileceğiniz çoğu şeyi Windows'ta yapamazsınız.

Arayüz değiştirmeyi özlemiyor değilim vallahi ne diyeyim orası doğru.

Windows 10’un performansından memnun olduğunuzu duyduğuma sevindim. Gerçekten güzel bir işletim sistemidir. 🙂

Windows daha kullanıcı dostu bir OS Linux’a göre, tabi Linux’da yapabileceğiniz çoğu şeyi Windows’ta yapamazsınız.
Tam tersi de geçerli. Linux ve Windows, farklı işletim sistemleri olduğu için farklı sistem özellikleri sunarlar. Kullanıcı hangisini tercih ediyorsa, onu kullanması iyi olacaktır. 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı