Çözüldü Linux'u kurarken installing GRUB kısmında takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SelimAk

Zeptopat
Daha fazla  
Rufus ile USB belleğime antiX Linux'u yazdırdım ve normal şekilde kurulum menüsüne girdim. antiX Installer sorunsuz açıldı fakat kurulumun %95’ine, yani "Installing GRUB" aşamasında takıldı. Mouse ve klavye tepki vermemeye başladı, ancak arka planda istatistikler ve saat hâlâ çalışıyor. Sistem tamamen kilitlenmemiş gibi görünüyor ama dakikalarca beklememe rağmen kurulum ilerlemiyor. Aynı sorunu MX Linux'ta da yaşadım. Bu durumda ne yapmalıyım? Bilgisayarım EEE Asus PC. Ayrıca BIOS menüsü gerçekten çok eski 2011 falan galiba ve Boot mode veya Secure boot gibi seçenekler yok onlarda etki ediyormuş sanırım.

Çözüm
balenaEtcher kullanın. Ventoy eski donanımlarda sorun çıkarıyor.

BalenaEtcher ile yapınca Boot menüsünde gözükmedi sonuç olarak USB'den başlatamamış oldum.

Yine boot menüsünde görünmedi ben mi bir hata yapıyorum anlamadım. USB'yi değiştireceğim belki onda sıkıntı vardır diye.

Farklı bir USB'de denedim. balenaEtcher ve KDE'nin aracı ile yapınca gözükmüyor maalesef boot menüsünde.

Son düzenleme:
BIOS'tan "BIOS mode" diye bir seçenek var mı? Varsa UEFI yapıp yeniden boot edin. Eğer boot edemiyorsanız USB belleği FAT32 olarak yeniden biçimlendirin ve ISO'nun içindekileri olduğu gibi USB'nin içine atın. Eğer olmazsa @AREYsan'ın dediği gibi DVD'ye yazdırıp deneyin.

Rufus ile yazdırdığım Debian garip bir şekilde sorunsuz kuruldu.

Debian kurmak işe yaradı. Uğraşan herkese teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…