BIOS'unuza bağlı. Bazı sistemler 1. sırada seçilen boot seçeneğini hatırlıyor ve USB'yi taktığın zaman direkt 1. sırada ayarlıyor ve uğraşmadan boot ediyor.
Evet hocam, başka bir şeye gerek yok. Dağıtıma göre Secure Boot'u kapatman da gerekebilir. Secure Boot desteğiyle gelen dağıtımların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Linux Mint'i bir USB'den başka bir USB'ye kurarak denemiştim, HDD'den çok daha yavaş çalışıyor. Mecbur değilseniz ya da aşırı iyi bir USB'niz yoksa hiç girişmeyin bence.
Linux Mint'i bir USB'den başka bir USB'ye kurarak denemiştim, HDD'den çok daha yavaş çalışıyor. Mecbur değilseniz ya da aşırı iyi bir USB'niz yoksa hiç girişmeyin bence.
Evet, mümkündür. Farklı bir flash belleği kurulum için ayarlayıp o flash bellek ile disk üzerine kurulum yapabiliyorsunuz, şu anda o şekilde CachyOS kullanmaktayım.
Burada sda diskinde dosyalarım, sdb diskinde Windows, sdc diskinde ise CachyOS bulunmakta.
Değerler ortalama bir HDD'den bile iki kat yavaş, eziyet olur muhtemelen. Ben HDD ile Fedora'da zorluk çekiyorum, kurmakta kararlıysanız hafif bir dağıtıma geçmenizi öneririm.