Linux'u USB'ye kurma

Abi eline ayağına neyin varsa hepsine sağlık, video atarsan ona da like atarım, videosuz yapsam da .D Helal olsun, teşekkürler.
Evet kurulumu bitirdim dediğiniz gibi bootu ssdye kurdu, diski başka pcde takınca ubuntu olarak görmüyor.
Rica edersem windowsu nasıl unformattable yapabileceğimi söyleyebilir misiniz ?

Son düzenleme:
ben bu olayı denedim 1tb 3.0 seagate hdd içerisine kurmaya çalıştım ancak hata veriyordu bi türlü çözememiştim usb ile bilgisayarda bi işletim sistemi başlatmak pek mantıklı değil şunu yapabilirsin ama rufus ile bootable usb oluştururken kalıcı hafıza ayarlama olayı var bu şekilde yapıp kullanabilirsin

Diski unformated yaptığın zaman disk içerisindeki tüm veriyi kaybedersin. Sisteminin yedeğini almadan bu işlemi yapma.

Diskteki verini kaybetmeden de yapabilirsin. PC'yi Gparted ile Boot et. Yerel disk üzerindeki Boot partisyonunu diagnostik + Hidden olararak bayrakla. Böylece yerel diskinin Boot sektörünü kullanmayıp harici disk üzerine kendisi Boot oluşturacak diski sil seçeneğini kullanırsan. Eğer harici diskinde veri varsa diski sil seçeneğiyle kurulum yaparsan harici diskteki verileri kaybedersin. Verini korumak istiyorsan g parted ile 512MB Boot partisyonu oluştur, Boot ve esp olarak bayrakla, 50-60 GB'lık ext4 partisyonu oluştur. Belleğin kadar da swap alanı oluştur. Sonra kurulum yapabilirsin.

Kurulum yaptıktan sınra yerel diskindeki boot partisyonunu eski haline getirmek için boot ve esp bayrağını tekrar aktive et.

Gparted nedir nasıl kullanılır bu video yardımcı olur.

.

Son düzenleme:
Merak edip Kali'yi harici SSD'ye kurmaya giriştim. Boot disk repair programı sağlıklı çalışsaydı tam istediğim gibi olacaktı ama program düzgün çalışmıyor. Yine de istediğime yakın birşey oldu. Yapmaya çalıştığım şey şu:

-- Laptopda windows kurulu olacak
-- harici SSD'de Kali kurulu olacak ve Kali'nin EFI bölümü bu SSD'de olacak. Laptopa takılıyken dual boot şeklinde açılış seçeneği çıkacak. Usbden çıkardığımda sadece Windows açılacak.

Bu kurulumu yaptım. Tek sorun Boot disk repair programı fazladan boot seçenekleri oluşturdu. Açılışta windows ve Kali seçeneklerinden 2şer 3er tane çıkıyor. Herhangi birini seçtiğinizde istediğiniz sistem açılıyor. Bu şekilde de kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…