Özellikle Linux konusunda hiç saçma bir yorumunuzu görmedim. Elinize sağlık güzel anlatmışsınız hocam. Kitap okuma alışkanlığı olmayan biri olmama rağmen kitapları alıp okumaya başlayasım geldi.
Rica ederim. Benden kat be kat üstün Linux (ve sistem programlama) felsefeli arkadaşlarım varken, ben kimim...
BT kitapları, evet, güzel bir olay ama... neredeyse her saniye bir yenilik geliyor ortama.
Bu sefer de "yauv amma cahilmiş yazar. Dün öğrendiğimi akıl edememiş" dibi bir ruh halimiz oluyor
Neyse...
Linux, güvenlik, kurulum, işletme... için odaklı forumlar ve ne yazık ki haber grupları (newsgroup) en iyisi.
Bir ara Linux Kullanıcıları Derneği vardı, C Derneği vardı. Ne oldu acaba onlar?
Madem konu artı ve eksileri...
Eğer ki Linux'ta, bazı işlevsel sıkıntılar olduğu düşüncesindeyseniz... -sürücü eksikliği, yazılımı ekskliği değil yani... işlevsel sıkıntılar...
Bu bence C (ve türevleri) temelli olmasından kaynaklanıyor.
C'nin kodu işletirken, stack, garbage, auto-cast, inter-process mesajlaşma vb. -
aslında korkutucu derecede ilginç ama aslında C'yi güçlü kılan (programcı ne yaptığını bilmeli. Ben, C, anlamsız da olsa her şeyi yapmaya çalışırım)- işlemlerde nasıl davrandığını bilmek, hakim olmak, yanlışa gidebilecek süreci tam kontrol altında tutmak gerekyor. Belki bundandır, Linux'ta hissettiğimiz işlevsel sıkıntılar.