Linux'un EFI bölümü nasıl silinir?

JokzillaP7

Hectopat
Daha fazla  
EFI nedir onu dahi bilmiyorum ama bu Dual Boot denen şeyden kurtulmak için EFI bölümünü bulmam gerektiğini öğrendim. EFI bölümü bunlardan hangisi olabilir? Ben "Volume 1" diye düşünüyorum ama forumda bir arkadaşın EFI bölümü FAT32'dir dediğini duymuştum. Ondan dolayı bu bölümün EFI bölümü olup olmadığından emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
BIOS Türü: Legacy
Anakart: Foxconn G41 MXE-K

Ekran Görüntüsü (244).png

Linuxun efi gölümünü ayrı yapmadıysanız windows olarak formatlamak gerekiyor. Eğer silerseniz boot olmayacaktır ve windowsun boot bölümünü format dışında geri getirme yolu yok. Disk yöneticisinin fotosunu atın.

Diskte herhangi bir Fat32 bölümü görülmüyor, bu sebeple sistemini EFI olarak kurmamışsın. Zaten kendinde de yazmışsın Legacy kurulum yaptığını, bu durumda EFI ile işin yok, internette aratıp Windows önyükleyicisini yeniden kur. Windows önyükleyicisini yeniden kurunca, Linux kurulu disk bölümünü biçimlendirirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı