Lipo batarya koruma devresi ile farklı kapasitelerde batarya kullanımı

Synthe

Hectopat
Daha fazla  
Telefondaki lipo batarya üzerindeki koruma devresini, farklı amperde lipo bataryaya bağlayarak yine aynı telefonda kullanabilir miyiz?

Örneğin, fabrika çıkışlı 5000 mAh bataryaya bağlı koruma devresine, 3000 mAh lipo batarya bağlayabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladim teşekkürler...Peki, devreye bagli olan lipo uzerinde 5000 mAh 3.85 volt yaziyor. Bu devreye 3000 mAh 3.72 volt yazan lipo baglayarak telefonda kullanmam,(farkli voltaj degerinden dolayi) sorun olur mu?

Yine sorun olmaması gerekir, o yazanlar nominal voltaj zaten, multimetre ile ikisinin de tam dolu voltajını ölçün, 4.2V üstünde değilse sıkıntı olmaz.

Belki telefon pil durumunu hatalı ölçebilir ama. Nasıl bir telefondan bahsediyoruz, üzerindekinin aynısından bulamıyor musunuz?

Telefon Vivo, pilde veya yedek pil bulmamda bir sorun yok. Sadece telefonu ne kadar hafifletirim seklinde bir ugras. 178 gramdan 145 gramlara ulastim, dusuk amper pil hafifligi ile de Max hafiflige ulasmaya calisiyorum. Asil agirlik pilde... Pil omrunun biraz kisalmasida benim ici onemli degil.

Telefonu ve dis goruntusunu hiç bozmadan(gunluk kullanıyorum) vidalar ve gereksiz tum plastik parca vs soktum, metal kasa tıraşlandi ve kesildi. En agir kisim pilde sira.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı