Lisans için İtalya mı Almanya mı?

O zaman planım şu yönde. Bu ağustosa kadar İngilizce ile içli dışlı olacağım; bütün cihazlarımı İngilizce kullanacağım, İngilizce kitaplar okuyacağım, eğer mümkün olursa İngilizce konuşulan ortamlarda bulunacağım. Daha sonra ise Almanca çalışmaya başlayacağım. Yaklaşık iki yıl içerisinde Almancamı B2 seviyesine çıkarmak için uğraşacağım. Bu sırada da YKS için de çalışacağım ve aynı zamanda Üniversitelere kabulümde faydası olabilecek Teknofest, E-Twinning, Erasmus gibi projelere de dahil olacağım ve belgeler alacağım.

Çok iyi hocam.

İnşallah dilediğiniz gibi olur.

İngilizce ve Almanca aynı dil ailesinden geliyor zaten. İngilizceyi C1 yapabilirsen Almancayı da B2 yapabilirsin. Ha tabii iki senede hem Almancayı hemde İngilizceyi geliştirmek biraz yorucu bir maraton olabilir okul ile beraber. Kuvvetli bir disiplin ile başarılabileceğini düşünüyorum.

Gerçekten zor ama çabalayacağım. Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.

YKS zaten başlı başına dert onun dışında Almancada zaten bişey söylemeye gelmiyor adamlar masaya bile cinsiyet yüklemiş . Bir diğeri ise sıkı bir çalışma ile hepsi olur neden olmasın .

YKS zaten başlı başına dert onun dışında Almanca da zaten bir şey söylemeye gelmiyor adamlar masaya bile cinsiyet yüklemiş. Bir diğeri ise sıkı bir çalışma ile hepsi olur neden olmasın.

Evet bu konuda zaten biraz sıkıntılı Alman halkı bayağı cinsiyetçi ve ırkçı ama dillerindeki isimlere cinsiyet yükleme olayı Fransızcada da var. YKS den 450 puan almak çok da zor değil gibi duruyor. 90 karne ortalaması AYT matematik 35, fizik 10, kimya 10i biyoloji 10 ; TYT 100 net yeterli ve çok da imkansız değil.

Evet imkansız değil hocam dediğim gibi sıkı bir çalışma ile hepsi olur .

Almancayı 2 senede sular seller gibi öğrenirsin. Ben 1 yılda yata yata Goethe B2 sertifikası aldım (liseden kalma biraz temelim vardı, İngilizce bilmek de biraz işime yaradı).

Ama bu arada Almanyada %100 İngilizce lisans bölümleri de var. Hatta YKS puanın düşük olsa bile girebileceğin NC frei denilen bölümler de mevcut.

Almanya bence.
Hayatımın uzun zamanını orada geçirdim hem Türk çok hem de güzel bir ülke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…